Alzheimerul poate fi cauzat si de alti factori, nu doar de inaintarea in varsta

17/07/2011

Alzheimerul poate fi cauzat si de alti factori, nu doar de inaintarea in varsta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alzheimerul-poate-fi-cauzat-si-de-alti-factori-nu-doar-de-inaintarea-in-varsta/

O noua analiza arata ca Alzheimerul ar putea fi cauzat si de alti factori, nu numai de inaintarea in varsta, informeaza romanialibera.ro. Astfel, cercetatorii au pornit de la raspunsurile a 7.000 de subiecti din cadrul studiului Canadian de Sanatate si imbatranire.

Acestia au analizat si rolul unor factori aparent fara vreo legatura cu degradarea creierului uman, cum ar fi calitatea vederii, probleme de control a vezicii urinare si probleme dentare. Specialistii atrag insa atentia asupra faptului ca luate individual, impactul lor asupra creierului nu este foarte mare, dar cand oamenii semnaleaza mai multe dintre aceste probleme, riscul ajunge la 30%.

“Daca avem o viata activa si sanatoasa cat timp suntem tineri, avem mai multe sanse sa avem un creier mai sanatos la batranete”, a precizat dr. Kenneth Rockwood, profesor de medicina si cercetare a bolii Alzheimer de la Universitatea Dalhousie din Canada. Steven Ferris, director la Centrul pentru Alzheimer, a comentat: “Cu siguranta este greu sa vedem legaturile directe dintre acesti factori de risc si boala, dar asta dovedeste ca dezvoltarea bolii Alzheimer este un proces foarte lung, care are loc de-a lungul unor decenii”.

In Romania, numarul bolnavilor de Alzheimer este de 300.000, iar numarul lor este in continua crestere. La nivel mondial, se asteapta ca numarul celor care sufera de Alzheimer sa se tripleze in urmatorii 30 de ani.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: