Alzheimer cauzata de cantitatea de cupru din dieta zilnica?

22/08/2013

Alzheimer cauzata de cantitatea de cupru din dieta zilnica?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alzheimer-cauzata-de-cantitatea-de-cupru-din-dieta-zilnica/

Alzheimer cauzata de cantitatea de cupru din dieta zilnicaBoala Alzheimer ar putea fi cauzata de cantitatea de cupru pe care o luam din dieta zilnica. Cuprul ar putea avea efecte negative asupra functionarii creierului, afectand pacientii cu boala Alzheimer sau cauzand aparitia afectiunii. Factorii de risc asupra populatiei sunt greu de eliminat, conform cercetatorilor, de vreme ce cuprul este prezent in alimentatia de zi cu zi.

Cum poate cauza cuprul boala Alzheimer

Studiul cercetatorilor britanici a constat in testarea efectului pe care il are o cantitate mica de cupru in apa de baut a soarecilor. Cantitatea de cupru a avut un nivel asemanator cu cel care exista intr-o dieta normala a oamenilor.

Concluziile cercetarii au subliniat ca metalul acumulat in creier a intrerupt eliminarea naturala a proteinei toxice amyloid beta, relationata cu boala Alzheimer.

Un semnal de alarma este tras si de faptul ca, in acest studiu, cantitatea de cupru a reprezentat o zecime din standardul privind calitatea apei permis in SUA.

Dezechilibrul sistemelor prin care apare afectiunea Alzheimer

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca efectul cumulativ al cuprului dezechilibreaza sistemele prin care proteina toxice amyloid beta sunt eliminate din creier. Aparitia bolii Alzheimer este relationata cu aceste protein.

Efectele benefice ale cuprului in dieta zilnica

In ciuda rezultatelor cercetarii asupra riscului bolii Alzheimer prin consumul de cupru, cercetatorii nu au omis si beneficiile pe care le are, pe de alta parte, cuprul.

Consumat in dieta zilnica, metalul are un rol important in functionarea nervilor, in formarea tesutului conjunctiv, in dezvoltarea oaselor si pentru secretia de hormoni.

Avand in vedere recunoasterea acestor beneficii, cercetatorii studiului publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences, recomanda oamenilor sa nu elimine cuprul din dieta pana la rezultate concludente din punct de vedere stiintific.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala