Alte doze de vaccin antigripal urmeaza sa ajunga la medicii de familie

05/12/2019
Alte doze de vaccin antigripal urmeaza sa ajunga la medicii de familie

Alte doze de vaccin antigripal urmeaza sa ajunga la medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alte-doze-de-vaccin-antigripal-urmeaza-sa-ajunga-la-medicii-de-familie/

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, spune ca in jurul datei de 15 decembrie se va livra un nou lot de vaccin antigripal catre medicii de familie.

“Aceasta criza a vaccinului se repeta in fiecare an si imi doresc ca la anul sa nu mai fie un subiect de media. Este neplacut prin consecintele care se rasfrang asupra pacientilor. Vom incerca sa nu mai repetam aceleasi greseli care s-au facut in achizitii. Sa va dau un exemplu – medicii au facut o estimare si Ministerul Sanatatii a scazut aceasta estimare foarte mult. In procesul de achizitie au existat nenumarate intarzieri si aceste greseli au fost repetate in fiecare an si le-am identificat. Acest lucru se va ameliora prin debirocratizare si prin noul mod de organizare a Ministerului Sanatatii. Serviciile care se ocupa de aceste aspecte vor colabora mai bine. Nu putem solutiona in patru saptamani ceea ce nu s-a solutionat anterior. Mai este un lot de vaccinuri care se va livra in jurul datei de 15 decembrie si suntem in legatura cu Directiile de sanatate publica pentru a eficientiza distributia stocului existent”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, demnitarul a mai precizat ca medicii de familie au estimat un necesar de doze de vaccin antigripal cu 30% mai mare decat s-a achizitionat de catre Ministerul Sanatatii.

“Cred ca o comunicare mai buna cu medicii de familie va preveni astfel de crize in anii urmatori. Avem incredere in estimarile facute de colegii nostri si probabil nu vom mai avea astfel de crize”, a mai transmis Costache.

Etichete: vaccin antigripal, vaccin gripal, vaccinare antigripala, vaccinare la medicul de familie, preventie gripa

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: