“Alianta Medicilor saluta eforturile DNA de extirpare a marii coruptii din Sanatate”

28/08/2015

“Alianta Medicilor saluta eforturile DNA de extirpare a marii coruptii din Sanatate”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alianta-medicilor-saluta-eforturile-dna-de-extirpare-a-marii-coruptii-din-sanatate/

ALIANTA-MEDICILORAlianta Medicilor a luat act in dimineata zilei de 28 august de retinerea de catre DNA a unui director din cadrul Ministerului Sanatatii care, in biroul din incinta ministerului, ar fi primit mita.

Aceasta actiune vine dupa ce pe data de 26 august DNA l-a retinut in flagrant pe managerul Spitatului de Urgenta din Ploiesti in timp ce si acesta ar fi primit mita.

“Alianta Medicilor saluta eforturile conjugate ale celor care lupta pentru eradicarea coruptiei din sanatate in toate formele ei si se alatura lor deoarece numai asa se poate face modernizarea sistemului medical”, a declarat Dr. Coriu Letitia din partea Aliantei Medicilor.

Conform unui comunicat oficial, aceste doua cazuri confirma pozitia Aliantei Medicilor care a spus ca exista foarte multa risipa in sistemul medical iar daca bugetul sanatatii ar fi bine administrat ar exista bani atat pentru salariile medicilor cat si pentru modernizari in spitale, astfel incat pacientii sa aiba parte de un act medical de calitate.

“Eliminarea coruptiei si risipei din sistemul medical va contribui din plin la revitalizarea acestui sector si la construirea unui corp medical integru si profesionist.”, a concluzionat Dr. Coriu.

Alianta Medicilor s-a nascut in urma unei revolte spontane a medicilor pe Facebook care doresc salarii decente si modernizarea sistemului medical.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19