“Alianta Medicilor saluta eforturile DNA de extirpare a marii coruptii din Sanatate”

28/08/2015

“Alianta Medicilor saluta eforturile DNA de extirpare a marii coruptii din Sanatate”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alianta-medicilor-saluta-eforturile-dna-de-extirpare-a-marii-coruptii-din-sanatate/

ALIANTA-MEDICILORAlianta Medicilor a luat act in dimineata zilei de 28 august de retinerea de catre DNA a unui director din cadrul Ministerului Sanatatii care, in biroul din incinta ministerului, ar fi primit mita.

Aceasta actiune vine dupa ce pe data de 26 august DNA l-a retinut in flagrant pe managerul Spitatului de Urgenta din Ploiesti in timp ce si acesta ar fi primit mita.

“Alianta Medicilor saluta eforturile conjugate ale celor care lupta pentru eradicarea coruptiei din sanatate in toate formele ei si se alatura lor deoarece numai asa se poate face modernizarea sistemului medical”, a declarat Dr. Coriu Letitia din partea Aliantei Medicilor.

Conform unui comunicat oficial, aceste doua cazuri confirma pozitia Aliantei Medicilor care a spus ca exista foarte multa risipa in sistemul medical iar daca bugetul sanatatii ar fi bine administrat ar exista bani atat pentru salariile medicilor cat si pentru modernizari in spitale, astfel incat pacientii sa aiba parte de un act medical de calitate.

“Eliminarea coruptiei si risipei din sistemul medical va contribui din plin la revitalizarea acestui sector si la construirea unui corp medical integru si profesionist.”, a concluzionat Dr. Coriu.

Alianta Medicilor s-a nascut in urma unei revolte spontane a medicilor pe Facebook care doresc salarii decente si modernizarea sistemului medical.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS nu este de acord cu conditionarea accesului intr-un stat in functie de certificatele de vaccinare

Livrarile de vaccin vor fi reduse in saptamanile viitoare | Romania continua vaccinarea cu stocul de rezerva

84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Vlad Voiculescu: 30 de lei per pacient programat la vaccinarea anti-Covid pentru medicii de familie

A V-a transa de vaccin de la Pfizer & BioNtech, de 87.750 de doze, ajunge in Romania