Alexandru Rafila: Unitatile de primire urgente vor fi dotate cu echipamente de telemedicina

28/03/2024
Alexandru Rafila: Unitatile de primire urgente vor fi dotate cu echipamente de telemedicina

Alexandru Rafila: Unitatile de primire urgente vor fi dotate cu echipamente de telemedicina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-unitatile-de-primire-urgente-vor-fi-dotate-cu-echipamente-de-telemedicina/

Peste 130 de unitati de primire urgente (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicina de ultima generatie, a anuntat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Ministerul Sanatatii a finalizat licitatia internationala pentru achizitia de echipamente pentru sistemul national de telemedicina de urgenta, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astazi. 131 de Unitati de primire urgente (UPU) si Compartimente primire urgente (CPU) din spitale judetene, municipale si orasenesti vor fi dotate cu echipamente IT (hardware si software), sisteme de comunicatii date (audio si video), echipamente si dispozitive medicale specifice si alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicarii cu centrele regionale de telemedicina de urgenta (Bucuresti, Tg. Mures, Timisoara si Iasi)”, a scris ministrul pe Facebook.

Rolul principal al sistemului de telemedicina este de a facilita asigurarea de consultatii de specialitate la distanta pentru pacientii ce se prezinta la unitatile/compartimentele de primire urgente, respectiv asigurarea unui diagnostic rapid si decizii cu privire la tratamentul si transferul pacientilor intre unitatile sanitare.

Sistemul va asigura transmiterea de date (audio si video) in timp real.
Proiectul in valoare totala de 6,5 milioane de lei este implementat de Ministerul Sanatatii prin proiectul Bancii Mondiale.

Etichete: unitati de primire urgente, UPU, telemedicina, rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: