Alexandru Rafila: Spitalele regionale de urgenta de la Cluj si Iasi, cele mai avansate din Romania

28/02/2024
Alexandru Rafila: Spitalele regionale de urgenta de la Cluj si Iasi, cele mai avansate din Romania

Alexandru Rafila: Spitalele regionale de urgenta de la Cluj si Iasi, cele mai avansate din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-spitalele-regionale-de-urgenta-de-la-cluj-si-iasi-cele-mai-avansate-din-romania/

Spitalele regionale de urgenta de la Cluj si Iasi vor fi cele mai avansate din Romania si, probabil, unele dintre cele mai avansate din Uniunea Europeana, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, cu ocazia semnarii contractelor pentru construirea celor doua unitati medicale.

Demnitarul a subliniat importanta pregatirii resursei umane, astfel incat tinerii medicii sa poata lucra in aceste spitale.

“Vor fi cu siguranta cele mai avansate spitale din Romania si probabil ca unele dintre cele mai avansate spitale din Uniunea Europeana, ca si nivel de furnizare a serviciilor, deservind zona Moldovei, zona Transilvaniei si Oltenia. Bucurestiul, de exemplu, care are multe spitale de urgenta, poate sa faca fata in alt mod, dar cu siguranta si in Bucuresti e nevoie de noi institutii spitalicesti care sa corespunda acestor standarde de calitate a ingrijirii pacientilor”, a afirmat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Ministrul a mentionat ca la finele anului 2021, atunci cand a preluat portofoliul de ministru, toate cele trei proiecte pentru spitalele regionale aveau doar studii de fezabilitate, fara sa fie realizate procedurile pentru intocmirea studiilor tehnice.

Potrivit sursei citate, elaborarea proiectelor tehnice pentru cele trei spitale a durat aproximativ un an, iar ulterior au fost finalizate licitatiile pentru inceperea propriu-zisa a constructiilor la Cluj si la Iasi. Acelasi lucru se va intampla ‘in perioada imediat urmatoare’ si pentru spitalul de la Craiova, a spus ministrul Sanatatii. Termenul de executie pentru spitalele regionale este de 48 de luni.

“Cred ca mesajul puternic pe care trebuie sa il dam cu totii, pentru ca de data asta este un mesaj adevarat, nu este un mesaj demagogic, este urmatorul: Romania construieste spitale. Fie ca discutam de spitale din Programul National de Redresare si Rezilienta, care au un termen relativ scurt de realizare, fie ca discutam de aceste spitale regionale care (…) au un termen putin mai lung si au o sursa de finantare diferita, le construim. Acesta este lucrul cel mai important”, a mai adaugat ministrul.

Sursa foto: Spitalul Regional de Urgenta Cluj/FB

Etichete: spitale regionale de urgenta cluj si iasi, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: