Alexandru Rafila: Ne pregatim sa profesionalizam managementul spitalicesc

30/01/2024
Alexandru Rafila: Ne pregatim sa profesionalizam managementul spitalicesc

Alexandru Rafila: Ne pregatim sa profesionalizam managementul spitalicesc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-ne-pregatim-sa-profesionalizam-managementul-spitalicesc/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca este necesara ‘profesionalizarea’ managementului spitalelor si a precizat ca va fi extins modul de pregatire a managerilor de spitale.

“Aceasta politizare intr-un fel a spitalelor, erau diverse persoane care au ajuns in fruntea spitalelor, a inceput in anul 2006. (…) Noi acum in PNRR am avut o ocazie sa putem sa facem niste pasi pentru profesionalizarea managementului din spitale. Dincolo de faptul ca si in momentul de fata cei care ocupa pozitia de manager de spital trebuie sa absolve aceste cursuri de scurta durata care au fost continuate de acest Institut de Management al Serviciilor de Sanatate, in momentul de fata ne pregatim sa extindem, sa profesionalizam managementul spitalicesc, adica aceste cursuri care in momentul de fata sa spunem ca sunt obligatorii si iti ofera notiuni de baza, vom extinde modul de pregatire a managerilor de spitale si ceea ce cred ca este lucrul cel mai important este ca aceasta pregatire de management sa se faca periodic”, a declarat ministrul Rafila, la TVR Info, citat si de Agerpres.

El a afirmat ca managerii vor fi instruiti periodic pentru a exista ‘continuitate a dezvoltarii cunostintelor’.

“Este bine sa te poti instrui periodic intrucat sa existe o continuitate a dezvoltarii cunostintelor. Lucrurile se schimba si in economie, cu atat mai mult in sanatate. (…) Avem nevoie de depolitizarea numirilor din spitale. Asta inseamna doua lucruri: profesionalizarea pe de o parte si ocuparea prin concurs a acestor posturi la spitale din Romania”, a mai aratat ministrul Sanatatii.

Etichete: managementul spitalicesc, pregatire manageri de spitale, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: