Alexandru Rafila face apel la medicii de familie sa participe la testarea Covid

31/01/2022
Alexandru Rafila face apel la medicii de familie sa participe la testarea Covid

Alexandru Rafila face apel la medicii de familie sa participe la testarea Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-face-apel-la-medicii-de-familie-sa-participe-la-testarea-covid/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a facut din nou un apel catre medicii de familie sa participe la testarea Covid a populatiei.

“Fac un apel din nou catre medicii de familie, catre organizatiile profesionale ale medicilor de familie, catre Colegiul Medicilor din Romania sa incerce sa inteleaga ca este vorba despre o responsabilitate profesionala si de un parteneriat in folosul populatiei. In momentul de fata, sunt incheiate circa 3.800 de contracte de testare cu cabinetele medicilor de familie si cred ca daca ajungem ca fiecare cabinet sa testeze in fiecare zi macar zece persoane care sunt simptomatice sau care au fost contacti apropiati ai persoanelor infectate ar fi un foarte mare castig. Pana in momentul de fata, media este mult mai mica – sunt doua teste care se efectueaza in medie la cabinetele medicilor de familie. (…) Asteptam ca si dansii sa participe la acest efort pe care personalul medical il face in folosul cetatenilor”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

El a participat, luni, la inaugurarea centrului de evaluare COVID-19 de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde pacientii se pot prezenta cu un test pozitiv pentru infectia cu SARS-CoV-2 confirmat in platforma Coronaforms.

“Aceste centre ambulatorii de evaluare vor functiona mult mai bine daca medicii de familie pot sa diagnosticheze acesti pacienti si ulterior sa ii trimita catre aceste centre pe cei care au mai multi factori de risc, pentru ca scopul intregii infrastructuri prespitalicesti este de a reduce presiunea pe spitale (…) in scopul tratarii cat mai eficiente a pacientilor”, a mai precizat demnitarul potrivit sursei citate.

Alexandru Rafila a mai subliniat ca isi doreste sa aiba acces la aceste centre ambulatorii de evaluare COVID-19 cat mai multi pacienti.

Etichete: testare covid la medicul de familie, medici de familie testare covid, alexandru rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Liana Sava says:

    Testez zilnic minim 10 pacienți suspecți covid, la care se adaugă ceilalți 50 care vin la cabinet pt diverse probleme, plus 110 pacienți pozitivi de monitorizat la domiciliu ( în prezent), plus copii de vaccinat, plus vizite la domiciliu, plus raportare zilnica în corona-forms. Câte ore are o zi de medic de familie? Familia medicului de familie unde se încadrează?

  2. Doina Serban says:

    În centrele de monitorizare lucrează medici specialiști infectionisti ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: