Alexandru Rafila: Distributia pastilelor de iodura de potasiu, perfect functionala

08/08/2022
Alexandru Rafila: Distributia pastilelor de iodura de potasiu, perfect functionala

Alexandru Rafila: Distributia pastilelor de iodura de potasiu, perfect functionala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-distributia-pastilelor-de-iodura-de-potasiu-perfect-functionala/

Persoanele cu varste pana in 40 de ani sunt indemnate sa se prezinte la medicul de familie pentru a primi prescriptia pentru pilulele de iodura de potasiu, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila. El a mai precizat ca distributia pastilelor este perfect functionala.

“Distributia pastilelor de iodura de potasiu este perfect functionala. Indemn pe toata lumea, toate persoanele cu varsta pana la 40 de ani sa se prezinte cat mai repede la medicul de familie de la care trebuie sa primeasca prescriptia si avem 2.500 de farmacii in toata tara, listele se regasesc la Ministerul Sanatatii si Directia de Sanatate Publica, de unde isi pot ridica gratuit aceste pastile. Este un sistem perfect functional.”, a declarat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Potrivit demnitarului, este posibil ca cererea de pilule de iodura de potasiu sa creasca.

“Pe masura ce lucrurile se tensioneaza in Ucraina, este posibil ca cererea sa creasca, dar medicii de familie trebuie sa elibereze prescriptie acestor pacienti care au dreptul sa primeasca micro-comprimatele de iodura de potasiu”, a mai precizat Ministrul Sanatatii.

Etichete: pastile de iodura de potasiu, prescriptie iodura de potasiu, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: