Alexandru Rafila: Am anumite garantii ca bugetul Ministerului Sanatatii va fi finantat integral

05/12/2023
Alexandru Rafila: Am anumite garantii ca bugetul Ministerului Sanatatii va fi finantat integral

Alexandru Rafila: Am anumite garantii ca bugetul Ministerului Sanatatii va fi finantat integral

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alexandru-rafila-am-anumite-garantii-ca-bugetul-ministerului-sanatatii-va-fi-finantat-integral/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca are garantii ca bugetul Ministerului pentru anul viitor va fi finantat conform nevoilor si ca vor fi acoperite toate programele gestionate de minister.

“Ceea ce pot eu sa va spun este ca banuiesc ca am reusit sa securizez pentru anul viitor sa avem un buget al Ministerului Sanatatii care sa poata sa acopere toate programele care sunt gestionate de minister, inclusiv programul HIV din punct de vedere financiar. Avem discutii cu Ministerul Finantelor si CNAS are astfel de discutii. Pentru programele gestionate de noi sper sa putem sa asiguram finantarea integrala (…) Cel putin din punct de vedere al Programului HIV, cred ca va fi un an in care incercam sa nu mai existe aceste limitari ale finantarii (…) Trebuie sa refacem achizitia centralizata – acordul-cadru pentru achizitia de medicamente antiretrovirale incat spitalele sa aiba la dispozitie un instrument de referinta in ceea ce priveste achizitia. (…) Am anumite garantii ca bugetul Ministerului Sanatatii va fi finantat integral conform nevoilor si atunci nu o sa mai ajungem in astfel de situatii”, a precizat ministrul Rafila, potrivit Agerpres.

Ministrul Sanatatii a participat la dezbaterea organizata de Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.

El a mai afirmat ca a crescut finantarea pentru Programul HIV in anul 2022 la 462 de milioane de lei, ceea ce reprezinta o majorare substantiala.

Etichete: bugetul ministerului sanatatii, programul HIV/SIDA, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: