Alesii bucuresteni au votat majorarea cu 50% a alocatiilor de hrana din spitale

11/03/2019

Alesii bucuresteni au votat majorarea cu 50% a alocatiilor de hrana din spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alesii-bucuresteni-au-votat-majorarea-cu-50-a-alocatiilor-de-hrana-din-spitale/

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat un proiect de hotarare care precizeaza ca alocatiile de hrana pentru unitatile aflate in administrarea ASSMB se vor majora cu 50% fata de nivelul prevazut in HG 851/2018.

HG 851/2018 prevede alocatii de hrana cu valori cuprinse intre 5 si 20 de lei/zi, suma variind in functie de afectiunea si varsta pacientilor, relateaza Agerpres.

Conform decizie, nivelul alocatiilor poate fi majorat de catre unitatile administrativ-teritoriale pentru spitalele aflate in subordinea lor, cheltuielile suplimentare urmand sa fie suportate din bugetele proprii.

Continut educational:

“Avand in vedere cresterea preturilor la marfurile alimentare in perioada octombrie 2016 – decembrie 2018, precum si elementele specifice alimentatiei in cazul anumitor boli, este necesara majorarea nivelului actual al alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice aflate in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti si administrarea ASSMB”, scrie in proiectul de hotarare conform sursei citate.

Reamintim ca anul trecut, CGMB a luat o decizie similara, atunci fiind majorat cu 50% nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice aflate in administrarea ASSMB, fata de nivelul prevazut in HG nr. 665/2016.

Etichete: Consiliul General al Municipiului Bucuresti, alocatii de hrana, unitati sanitare assmb, hrana spitale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: