Alerta! Europa se afla in fata unei epidemii din cauza virusului West Nile. Romania, printre tarile cele mai afectate

23/08/2018

Alerta! Europa se afla in fata unei epidemii din cauza virusului West Nile. Romania, printre tarile cele mai afectate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alerta-europa-se-afla-in-fata-unei-epidemii-din-cauza-virusului-west-nile-romania-printre-tarile-cele-mai-afectate/


Europa se afla in pragul unei epidemii de boli tropicale din cauza tantarilor. Este avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii care spune ca numarul cazurilor de infectare cu virusul West Nile s-a dublat fata de anul trecut.

Pana acum,in acest sezon, in Romania au murit trei oameni dupa ce au fost infectati cu acest virus, asa ca tara noastra este si ea pe harta rosie a acestei maladii, relateaza stirileprotv.ro.

Schimbarile climatice din ultimii ani, reprezinta un factor important, care favorizeaza inmultirea tantarilor, iar nepasarea autoritatilor, face ca oamenii, sa devina victime sigure.

Pe harta Uniunii Europene a pacientilor cu aceasta infectie, Romania ocupa locul 4. La nivel european, peste 400 de oameni s-au imbolnavit, ceea ce inseamna un numar dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Simptomele pot fi de la cele mai banale: febra usoara, dureri de cap, pana la meningoecefalita. Poate duce la moarte…”, a declarat Simin Florescu, medic primar boli infectioase, potrivit stirileprotv.ro.

Pericolul este mare, atrage atentia Organizatia Mondiala a Sanatatii, care vorbeste despre o raspandire accelerata a unor boli tropicale provocate de intepaturile tantarilor.

In Romania intalnim 3 specii de tantari care pot fi periculosi: culex – responsabil pentru West Nile, anofel, cunoscut si ca tantarul malariei si tantarul tigru, responsabil cu febra galbena, febra denghe sau zika. Cel din urma era specific tarilor exotice, dar specialistii spun ca de cativa ani il gasim si la noi.

Conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, in Romania, s-au consemnat 56 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile si sase decese inregistrate din 2 mai si pana in prezent.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: