Alba: Un grad mai mare al vaccinarilor fata de anul trecut | DSP multumeste medicilor de familie

16/06/2020
Alba: Un grad mai mare al vaccinarilor fata de anul trecut | DSP multumeste medicilor de familie

Alba: Un grad mai mare al vaccinarilor fata de anul trecut | DSP multumeste medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alba-un-grad-mai-mare-al-vaccinarilor-fata-de-anul-trecut-dsp-multumeste-medicilor-de-familie/

In judetul Alba, in luna mai 2020, s-a inregistrat o rata mai buna a vaccinarilor fata de aceeasi luna a anului trecut, in ciuda perioadei dificile, precizeaza reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

“In speta, este vorba despre campania de vaccinari obligatorii, desfasurata prin intermediul DSP Alba si dusa la indeplinire de medicii de familie, cu concursul parintilor din judet. Astfel, pentru luna mai 2020 se constata un grad mai mare al vaccinarilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut: 680 de vaccinari BCG in mai 2020 fata de 640 in mai 2019; 677 de vaccinari ROR in mai 2020 fata de 588 in mai 2019; 279 de vaccinari Tetraxim in mai 2020 fata de 248 in mai 2019. De asemenea, in luna mai 2020 au fost administrate 333 de doze ale vaccinului Adacel si 163 de doze ale vaccinului impotriva HPV, pentru aceste doua tipuri de vaccin neexistand campanii de imunizare in anul precedent”, se precizeaza intr-un comunicat al DSP Alba, citat de Agerpres.

Reprezentantii DSP au multumit medicii de familie pentru implicare.

“Pe aceasta cale, DSP Alba doreste sa multumeasca in egala masura medicilor de familie si parintilor. Primilor pentru implicare si eforturile depuse in asigurarea unei bune activitati vaccinale prin ridicarea dozelor necesare, iar parintilor pentru ca au inteles importanta vaccinarii si, in ciuda pericolelor iminente din aceasta perioada, au mers cu copiii la vaccin”, a mai transmis conducerea DSP Alba, potrivit sursei citate.

Etichete: rata vaccinarilor, vaccinare la medicul de familie, vaccinare medici de familie, dsp alba

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. SARKADI ŞTEFAN says:

    Noi, medicii de familie ne facem treaba, consultăm, vaccinăm aşa cum am făcut de ani de zile. Dar retribuţiile pt. vaccinări le primim cu întârziere cu recurs negativ la contabilitate. Dacă este program naţional trebuie să ai fondul necesar la zi! Altfel ce program naţional mai este acesta?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: