Alba neagra cu vaccinurile! Criza si in Prahova

29/06/2017

Alba neagra cu vaccinurile! Criza si in Prahova

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alba-neagra-cu-vaccinurile-criza-si-in-prahova/

Controvesele legate de vaccinurile insuficiente, dupa cum spun medicii, dar destule, dupa cum spune Ministerul Sanatatii, continua.

Ministerul Sanatatii dezaproba si condamna toate incercarile de a induce in eroare opinia publica si de a prezenta in mod fals activitatea acestei institutii si pe toti cei implicati in desfasurarea programelor de sanatate publica”, scrie intr-un comunicat recent.

Realitatea, insa, arata ca in Prahova, potrivit Directiei de Sanatate Publica, la data de 23 iunie 2017, din necesarul de 5.761 de doze de vaccinuri impotriva difteriei, tetanosului, hepatitei B si poliomielitei, la medicii de familie existau doar 2.110 doze.

Situatia este si mai grava in cazul vaccinului ROR, vaccin combinat care protejeaza impotriva rujeolei, oreionului si rubeol, unde necesarul este de 13,738 de doze, in stoc existand numai 3.152 de doze, transmite publicatia Observatorul Prahovean.

Nici in privinta vaccinurilor care asigura protectia impotriva bolilor infectioase, respectiv impotriva tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei, lucrurile nu stau mai bine.

Fata de necesarul de 7.243 de doze care trebuie sa se regaseasca la medicii de familie exista numai 2.357 de doze, iar in cazul vaccinului antitetanos din necesarul de 5.783 de doze de vaccin la medici exista numai 22 de doze. Cu alte cuvinte, stocul de vaccin Tetraxim este asigurat numai 0,3%, mai precizeaza sursa mentionata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular