Alba: Lipsa medicilor ingreuneaza activitatea medicala de urgenta si resuscitare

13/02/2017

Alba: Lipsa medicilor ingreuneaza activitatea medicala de urgenta si resuscitare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/alba-lipsa-medicilor-ingreuneaza-activitatea-medicala-de-urgenta-si-resuscitare/

stetoscop2-min

Lipsa acuta de medici din cadrul UPU – SMURD a facut ca echipajul de terapie intensiva mobila care asigura asistenta medicala de urgenta si descarcerare la nivelul judetului Alba sa functioneze doar 60% din timpul necesar.

Asta a reiesit dintr-un raport raport prezentat vineri in cadrul sedintei de bilant a activitatii desfasurate in 2016 de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba.

 “Situatia este la nivelul intregii tari. Este un deficit major de personal, nu numai de medici, dar si asistenti, dar in primul rand medici, pentru ca, se pare ca, in ultima vreme tot mai putini isi aleg specialitatea de medicina de urgenta. Este o specialitate grea si cu raspunderi extrem de mari, de complexe. Apoi, tinerii medici specialisti romani sunt extreme de bine apreciati si dincolo si atunci o buna parte dintre ei, cum termina specialitatea, pleaca sa lucreze in strainatate”, a declarat dr. Aurel Crisan , seful UPU Alba, potrivit Agerpres.

Medicul a mai adagat ca numai anul trecut, de la UPU Alba au plecat trei astfel de medici.

Conform sursei mentionate, asistenta medicala de urgenta si descarcerare la nivelul judetului Alba este asigurata in mod integrat de catre SMURD, structurile Serviciului de Ambulanta Judetean, UPU si Compartimentele de Primiri Urgente din cadrul spitalelor municipale si orasenesti. Cele sapte echipaje SMURD Alba (sase echipaje de prim ajutor si un echipaj de Terapie Intensiva Mobila) au avut anul trecut 5.779 interventii, cu circa 800 mai mult decat in 2015.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: