Ajutor de stat pentru achizitionarea imunoglobulinei

21/03/2018

Ajutor de stat pentru achizitionarea imunoglobulinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ajutor-de-stat-pentru-achizitionarea-imunoglobulinei/


In sedinta de Guvern de joi a fost aprobata Ordonanta de Urgenta privind acordarea unui ajutor de stat catre SC Unifarm SA pentru aprovizionarea cu imunoglobulina, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Prin aceasta decizie s-a acordat un ajutor de stat individual catre SC Unifarm SA in valoare de 44,27 mil lei, suplimentand, astfel bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2018 din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, cu respectarea prevederilor referitoare la aplicarea normelor in materie de ajutor de stat in cazul serviciilor de interes economic general.

Potrivit sursei mentionate, in ciuda eforturilor depuse de Ministerul Sanatatii inca din anul 2017, exista o lipsa acuta de pe piata din Romania a imunoglobulinei umane. Romania a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene prin intermediul Mecanismului European de protectie civila stabilit in baza Deciziei 1313/2013 a Parlamentului si Consiliului European pentru furnizarea oricarei cantitati disponibile de imunoglobulina umana.

“A fost necesar acest demers. Criza de imunoglobulina a durat prea mult si are un impact vital asupra multor pacienti care asteapta acest medicament. In perioada in care tratamentele vor fi asigurate in acest mod, vom cauta solutii pe termen lung pentru a ne asigura ca nu mai ajungem in astfel de situatii”, a declarat ministrul Sorina Pintea, conform sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi