Agentia Nationala a Medicamentului: Am reusit sa finalizam peste 300 de dosare de evaluare

16/01/2019

Agentia Nationala a Medicamentului: Am reusit sa finalizam peste 300 de dosare de evaluare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-nationala-a-medicamentului-am-reusit-sa-finalizam-peste-300-de-dosare-de-evaluare/

Conducerea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) precizeaza ca au fost finalizate peste 300 de dosare de evaluare in vederea emiterii autorizatiilor de punere pe piata a unor produse, dar si a radierii cererilor pentru care s-a depasit termenul de un an de raspuns la solicitari.

“Dupa cum am anuntat la inceputul lunii noiembrie, odata cu preluarea mandatului, am demarat un proces amplu de eficientizare in cadrul agentiei, urmarind, in prima faza, imbunatatirea comunicarii si a termenului de finalizare a lucrarilor aflate in diferite stadii de evaluare. In acest sens, la finalul ultimelor doua luni din 2018, impreuna cu echipa de specialisti a institutiei, am reusit sa finalizam peste 300 de dosare de evaluare, atat in vederea emiterii autorizatiilor de punere pe piata (prin procedura nationala si prin procedurile europene de autorizare), cat si a radierii cererilor pentru care s-a depasit termenul de 1 an de raspuns la solicitari, in baza OMSP 1203/2006”, scrie intr-un comunicat de presa al institutiei.

Potrivit presedintelui ANMDM, Adriana Cotel, acest lucru reprezinta o crestere de peste cinci ori a numarului de lucrari finalizate in raport cu perioada ianuarie-octombrie 2018, realizandu-se astfel in medie peste 48 dosare pe luna, fata de 9 dosare pe luna in primele zece luni ale anului, pentru procedura nationala.

“Aceste rezultate au la baza masurile interne de eficientizare implementate de noua conducere a agentiei, prin echilibrarea volumului de munca intre diferitele structuri, si fac parte din strategia de optimizare continua a activitatii”, mai scrie in comunicatul citat.

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. George says:

    Poate vedem ca se intampla ceva si la aprobarea studiilor clinice. Mama mea asteapta un medicament de peste 1 an. Doctorul mi-a spus ca doamna care ar trebui sa aprobe aceste studii in Romania are interese incompatibile si nu voi vedea acest medicament. Acestia sunt criminalii acestei tari.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale