Agentia Europeana a Medicamentului recomanda un nou medicament pentru psoriazis

21/09/2017

Agentia Europeana a Medicamentului recomanda un nou medicament pentru psoriazis

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-europeana-a-medicamentului-recomanda-un-medicament-pentru-psoriazis/

Un panel al Agentiei Europene pentru Medicamente (EMA) a recomandat aprobarea unui nou medicament care trateaza psoriazisului in placi la adulti.

Noul medicament ar urma sa fie utilizat pentru tratamentul adultilor cu psoriazis in placi, moderat pana la sever, o tulburare autoimuna inflamatorie cronica ce duce la aparitia de pete descuamate inestetice, inflamate si uneori dureroase pe piele.

Potrivit Comitetului EMA pentru medicamente de uz uman (CMPH), medicamentul are capacitatea de a inhiba inflamatia si simptomele clinice asociate cu boala, relateaza Reuters.

In mod normal, opiniile CMPH sunt aprobate de Comisia Europeana in decurs de circa doua luni, mai scrie agentia britanica de presa.

Medicamentul este administrat prin injectare si va fi o alternativa pentru pacientii care nu raspund la tratamentele existente, explica producatorul Janssen, unitate a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson, relateaza si Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

Medicamentul Guselkumab, pentru care Janssen a obtinut licenta de la grupul german de biotehnologie Morphosys, a primit aprobare si din partea Administratiei SUA pentru Alimente si Medicamente in luna iulie, potrivit surselor mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: