Agentia Europeana a Medicamentelor solicita modificarea vaccinurilor anti-COVID-19

08/06/2023
Agentia Europeana a Medicamentelor solicita modificarea vaccinurilor anti-COVID-19

Agentia Europeana a Medicamentelor solicita modificarea vaccinurilor anti-COVID-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-europeana-a-medicamentelor-solicita-modificarea-vaccinurilor-anti-covid-19/

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a cerut modificarea vaccinurilor anti-COVID-19 pentru ca noile versiuni ale acestora sa fie utilizate in cadrul urmatoarei perioade de vaccinare, in toamna acestui an, informeaza DPA.

Vaccinurile anti-COVID-19 ar trebui adaptate pentru a combate varianta XBB a virusului SARS-CoV-2, care este dominanta in prezent in Europa si alte parti ale lumii, au transmis reprezentantii EMA, dupa cum relateaza si Agerpres.

Potrivit surselor citate, substantele active deja autorizate sunt in continuare eficiente si previn formele severe al bolii, spitalizarile si decesele, insa protectia impotriva riscului de a contracta virusul scade odata cu timpul, pe masura ce apar noi variante.

Totodata, EMA recomanda vaccinari cu doze booster pentru persoanele care prezinta riscuri medicale sporite din cauza maladiei COVID-19. Aceasta categorie include persoanele de peste 60 de ani si oamenii cu sisteme imunitare slabite.

De asemenea agentia mai transmite ca tarile Uniunii Europene ar trebui sa aiba in vedere si vaccinarea angajatilor din sistemul sanitar care sunt mai expusi in fata riscului de infectare.

Etichete: vaccinuri anti-covid-19, vaccinuri covid, varianta XBB SARS-CoV-2, agentia europeana a medicamentelor

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: