Agentia Europeana a Medicamentelor a aprobat vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer si BioNTech

22/12/2020

Agentia Europeana a Medicamentelor a aprobat vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer si BioNTech

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-europeana-a-medicamentelor-a-aprobat-vaccinul-anti-covid-dezvoltat-de-pfizer-si-biontech/

Agentia Europeana a Medicamentelor (EMA) a recomandat autorizarea conditionata pe teritoriul Uniunii Europene a vaccinului dezvoltat impotriva maladiei COVID-19 de compania americana Pfizer si partenerul ei german BioNTech, potrivit Reuters si DPA.

Acesta este primul vaccin anti-Covid aprobat de EMA, autoritatea cu rol de reglementare pe piata medicamentelor din Europa.

In urma acestei decizii, tarile din UE vor putea sa demareze campanii nationale de vaccinare in aceasta saptamana, relateaza si Agerpres.

Continut educational:

Recomandarea adoptata de EMA vizeaza persoanele din Europa cu varste de cel putin 16 ani, a precizat directorul institutiei, Emer Cooke.

La scurt timo dupa anuntarea acestei decizii, companiile farmaceutice Pfizer si BioNTech au anuntat ca sunt pregatite sa livreze in UE vaccinul.

“Suntem pregatiti sa incepem livrarea primelor doze de vaccin imediat dupa ce vom primi semnalul verde de la Uniunea Europeana”, a declarat presedintele companiei germane BioNTech, Ugur Sahin, intr-un comunicat de presa.

Etichete: vaccin anti-covid, autorizare vaccin anti-Covid, EMA

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala