Aducerea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente, prioritate pentru Guvern

07/07/2017

Aducerea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente, prioritate pentru Guvern

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aducerea-la-bucuresti-a-agentiei-europene-pentru-medicamente-prioritate-pentru-guvern/

Relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene pentru Medicamente ramane un obiectiv prioritar pentru Guvern, afirma premierul Mihai Tudose, intr-un comunicat al Executivului.

Potrivit comunicatului, seful Executivului a cerut Ministerului Sanatatii si Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, in calitate de institutii responsabile cu pregatirea dosarului de candidatura a Romaniei pentru relocarea, la Bucuresti, a Agentiei Europene pentru Medicamente, sa continue munca pentru finalizarea acestui dosar, astfel incat sa fie depus pana la termenul agreat la nivel european, 31 iulie.

Premierul a facut aceasta solicitare in cadrul reuniunii Comitetului de Coordonare a Sistemului National de Gestionare a Afacerilor Europene care a avut loc miercuri, la Palatul Victoria.

“Pregatirea corespunzatoare a dosarului de candidatura pentru ca Romania sa gazduiasca sediul Agentiei Europene pentru Medicamente a fost si este in continuare un obiectiv prioritar asumat de Guvern, iar calendarul pentru depunerea candidaturilor impune un ritm accelerat de pregatire. Doresc sa prezentam un dosar de candidatura consistent, care sa evidentieze ca Romania este pregatita si merita sa gazduiasca o agentie europeana”, a declarat Tudose potrivit comunicatului remis presei.

De asemenea, in document mai scrie ca seful Executivului a facut apel la toate institutiile implicate in pregatirea dosarului de candidatura sa acorde sprijinul pentru evidentierea avantajului competitiv al ofertei Romaniei pe toate domeniile de interes, avand in vedere interesul crescut in randul statelor membre pentru gazduirea acestei agentii europene.

“O sarcina importanta va fi promovarea activa a candidaturii Romaniei, prin asumarea obiectivului la nivelul fiecarei institutii in parte”, se mai precizeaza in comunicatul Guvernului.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: