Adriana Pistol, despre adoptarea certificatului verde: Inca nu este tarziu

08/01/2022
Adriana Pistol, despre adoptarea certificatului verde: Inca nu este tarziu

Adriana Pistol, despre adoptarea certificatului verde: Inca nu este tarziu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adriana-pistol-despre-adoptarea-certificatului-verde-inca-nu-este-tarziu/

Inca nu este tarziu pentru adoptarea certificatului verde Covid, este de parere Adriana Pistol, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Intr-o conferinta de presa, medicul Adriana Pistol a precizat: “In acest moment, inca nu este tarziu, dar sigur ca la un moment dat, daca cresterea numarului de cazuri va fi foarte mare, in cateva saptamani s-ar putea sa devina intr-adevar tarziu”.

Ordinul comun al ministrilor Sanatatii si Afacerilor Interne privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta a fost publicat, vineri seara, in Monitorul Oficial.

Astfel, conform ordinului, incepand cu data de 8 ianuarie, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie doar de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel incat sa acopere gura si nasul, in toate spatiile publice inchise sau deschise.

Potrivit actului normativ, sunt considerate neconforme mastile care sunt confectionate din material textil si/sau plastic.

Totodata, potrivit documentului, perioada de carantina va fi de cinci zile pentru persoanele vaccinate anti-COVID sau care au trecut prin boala in ultimele 180 de zile. Pentru restul persoanelor, carantina se va reduce de la 14 la 10 zile. Aceleasi reguli vor fi valabile si pentru contactii directi ai persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2.

Etichete: certificatul verde, masca obligatorie, masti conforme, perioada carantina, adriana pistol

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: