Adrian Wiener: Romania trece printr-o catastrofa umanitara

30/09/2021

Adrian Wiener: Romania trece printr-o catastrofa umanitara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adrian-wiener-romania-trece-printr-o-catastrofa-umanitara/

Romania a inregistrat o mortalitate peste dublul Europei si de 6 ori mai mult decat media lumii. 10.000 de persoane internate in spital, dintre care 300 de copii, iar peste 1000 de oameni cu forma severa sau critica de boala lupta pentru fiecare respiratie pe un pat de ATI.

Potrivit medicului si deputatului Adrian Wiener, din totalul deceselor raportate in lume 5% sunt romani. 11,5% din decesele Europei sunt in Romania. Covarsitoarea majoritate a acestor decese erau evitabile; prin vaccinare, prin masuri de protectie.

Potrivit demnitarului, cauzele pentru care am ajuns la aceasta implozie sociala sunt multiple:

• Scaderea increderii in autoritati, in decidenti, in clasa politica
• Atomizarea societatii in care traim; lipsa acuitatii pentru binele comun; zidurile pe care le-am ridicat in jurul nostru. Lipsa coeziunii face aproape imposibil efortul colectiv necesar in cazul unei catastrofe;
• Gradul redus de alfabetizare stiintifica; lipsa gandirii critice; vocea criminala a antivaccinistilor militanti a razbatut si are ecouri in mult prea multi dintre compatriotii nostri: “vaccinul iti modifica ADN-ul, “devii infertil”, “e un experiment”, ”e doar o gripa”, “asasinii”, “botnitele” – expresii care au ucis si vor continua sa ucida oameni. La propriu.
• Politizarea crizei sanitare

“Evolutia catastrofei in desfasurare depinde, pe termen scurt, de responsabilitatea fiecaruia dintre noi, mai putin de decidenti. Daca alegem sau nu sa fim parte a efortului de diminuare a transmiterii comunitare; daca alegem sa purtam masca, sa evitam deplasarile neesentiale, sa ne vaccinam- daca nu am facut-o inca. De cum reusim sa avem grija unii de altii. Decizia fiecaruia dintre noi si a noastra ca si comunitate poate avea impact asupra numarului de decese, asupra incarcarii sectiilor de ATI, asupra suferintei de nedescris din spitale.”, precizeaza Dr Adrian Wiener, deputat, pe pagina sa de Facebook.

Etichete: pandemia covid-19, criza sanitara romania, adrian wiener

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: