Adrian Pana: Dorim sa oferim mai multe posibilitati ca medicul de familie sa inchida diagnosticul si tratamentul

24/02/2014

Adrian Pana: Dorim sa oferim mai multe posibilitati ca medicul de familie sa inchida diagnosticul si tratamentul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adrian-pana-dorim-sa-oferim-mai-multe-posibilitati-ca-medicul-de-familie-sa-inchida-diagnosticul-si-tratamentul/

Pentru medicii de familie a crescut procentul acordat per capitaDupa ce saptamana trecuta medicii de familie au avertizat ca ei nu vor implementa pachetul de baza daca nu se va reduce birocratia, Adrian Pana, secretar de stat in ministerul Sanatatii, a precizat ca medicul de familie trebuie sa aiba timp suficient pentru actul medical.

Adrian Pana: Trebuie gasit un echilibru intre casa – minister si medicii de familie

In vederea reducerii birocratiei in activitatea medicului de familie, secretarul de stat, Adrian Pana, a precizat ca atunci cand se poate face raportarea doar electronic, medicii nu sunt nevoiti sa tipareasca documentele in cauza.

“Medicul de familie trebuie lasat sa aiba suficient timp in asa fel incat sa furnizeze actul medical de calitate. Acolo unde este posibil sa se faca transfer electronic de date sa se furnizeze doar acel transfer”, a precizat Adrian Pana.

Acesta a precizat ca in contractul-cadru intre furnizori si casele de asigurari se vor regasi si propunerile medicilor de familie de reducere a sarcinilor birocratice.

Adrian Pana a precizat ca nemultumirea medicilor de familie in legatura cu birocratizarea activitatii lor are la baza si un management defectuos al caselor de asigurari in cauza.

Medicul de familie va putea mai multe posibilitati sa inchida tratamentul

Secretarul de stat in ministerul Sanatatii a adaugat ca, prin pachetul de baza, se va face posibil ca medicul de familie sa inchida consultatia, diagnosticul si tratamentul pacientilor cu boli cronice prioritare daca ele nu sunt complicate.

In acelasi timp, medicul de familie va trebui sa monitorizeze pacientul care este complicat sau nu este complicat.

Medicii de familie vor putea prescrie si medicamentele in bolile cronice

Adrian Pana a precizat ca odata ce se va face revizuirea liseti de medicamente compensate din 2008 in care erau precizate anumite restrictii pentru medicii de familie, acestia vor putea prescrie medicamentele esentiale pentru stadiile de inceput ale bolilor cronice.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial