Adrian Marinescu: S-a trecut la etapa din pandemie in care convietuim cu virusul

03/08/2022
Adrian Marinescu: S-a trecut la etapa din pandemie in care convietuim cu virusul

Adrian Marinescu: S-a trecut la etapa din pandemie in care convietuim cu virusul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adrian-marinescu-s-a-trecut-la-etapa-din-pandemie-in-care-convietuim-cu-virusul/

Urmatoarele variante virale ale noului coronavirus, cel mai probabil, nu vor fi mai agresive, insa se vor transmite cu usurinta, este de parere Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutul National de Boli Infectioase ‘Prof. Dr. Matei Bals.

“Cu mare probabilitate, evolutia sau ciclul natural pentru virusul SARS-CoV-2 este in ideea de a avea variante virale care nu sunt agresive, dar se transmit cu usurinta. Este un lucru care s-a intamplat si in cazul altor microorganisme. Putem sa ne aducem aminte inclusiv de pandemia legata de gripa spaniola de acum mai bine de 100 de ani. (…) Virusul sufera mutatii si lucrul acesta se intampla permanent, cel mai probabil, nu vor fi mai agresive”, a declarat medicul, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, s-a ajuns in etapa de pandemie in care se convietuieste cu virusul, iar cele mai multe dintre persoanele infectate vor percepe boala ca pe o raceala.

“S-a trecut la etapa in care convietuim. Ce inseamna convietuire? Inseamna ca putem sa avem variatii importante prin numarul de infectii. Adica sa avem un numar mare cum se intampla in prezent, cum ar putea sa se intample, de asemenea, in toamna, dar cele mai multe dintre cazuri inseamna forme usoare, care se rezolva fara sa necesite spitalizare, nu mai discutam de terapie intensiva si pe care cei mai multi oameni o vor percepe ca pe o raceala. De ce spun acest lucru? Pentru ca aceasta convietuire, daca stim cum sa o abordam, va presupune totusi o normalitate in caz de pandemie. Oamenii isi vor putea desfasura activitatea fara restrictii importante. Celelalte patologii vor putea fi abordate la fel de bine. Deci, nu va fi o situatie similara cu ce am vazut noi in primele valuri din pandemie. Este total diferit”, a mai precizat Dr. Adrian Marinescu, potrivit sursei citate.

El a mai adaugat ca, in toamna, cand se vor deschide scolile, iar oamenii vor interactiona mai mult, este probabil sa se inregistreze o noua crestere a numarului de cazuri de COVID-19, insa aceasta nu va fi provocata de o varianta virala mai agresiva.

 

Etichete: virusul sars-cov-2, variante ale virusului sars-cov-2, dr adrian marinescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: