Adrian Marinescu: Asteptam ca undeva in martie sa avem update-ul vaccinului

04/01/2022
Adrian Marinescu: Asteptam ca undeva in martie sa avem update-ul vaccinului

Adrian Marinescu: Asteptam ca undeva in martie sa avem update-ul vaccinului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adrian-marinescu-asteptam-ca-undeva-in-martie-sa-avem-update-ul-vaccinului/

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului National de Boli Infectioase ‘Matei Bals’ din Capitala spune ca se asteapta ca in luna martie sa apara un update al vaccinului anti-Covid.

“Este evident, din datele pe care le avem, ca vaccinurile de acum nu au aceeasi eficienta pe varianta Omicron. Nici nu avem atat de multe date. Asteptam ca, probabil, undeva in martie sa avem update-ul vaccinului, dar deocamdata este varianta cea mai buna de a preveni si este clar ca oamenii care au o schema completa, mai ales, daca au si boosterul au o protectie buna inclusiv in raport cu Omicron. Aici protectie va insemna cei care s-au vaccinat, cei care au trecut prin boala sau cei care le-au facut pe amandoua. Cei care sunt protejati vor avea o probabilitate mica de a face o forma complicata, sa ajunga la terapie intensiva”, a declarat directorul medical al Institutului ‘Matei Bals’, potrivit Agerpres.

In tara noastra se va inregistra, in a doua jumatate a acestei luni, o crestere clara a numarului de persoane infectate cu noul coronavirus, mai este de parere Adrian Marinescu, care a adaugat ca se asteapta ca in februarie, martie si aprilie sa existe probleme legate de numarul de cazuri noi.

“Ceea ce deja se vede este o crestere nu exponentiala deocamdata, dar este o crestere si se va vedea in intervalul urmator. Undeva din a doua jumatate a lunii ianuarie spre 1 februarie va fi o crestere clara. Ma astept ca lunile februarie, martie si aprilie sa fie lunile intr-adevar in care vom avea probleme legate de numarul de cazuri. Este foarte greu de spus cand va fi exact varful. (…) Ma astept sa fie un interval de maximum trei luni in care nu vom avea multe cazuri severe, dar vor fi multe infectii si marea problema va fi de a gestiona situatia, pentru ca oamenii vor avea nevoie de evaluare. Ar fi ideal sa se rezolve totul in pre-spital, nu la nivel de spital, la camera de garda”, a mai precizat Dr. Marinescu potrivit sursei citate.

Potrivit acestuia, persoanele vaccinate cu schema completa, cele care au trecut prin boala sau cele care s-au vaccinat si au si trecut prin infectia cu SARS-CoV-2 vor avea o probabilitate mica de a face o forma complicata de COVID-19 si de a ajunge la terapie intensiva.

Etichete: update vaccin anti-covid, vaccin anti-covid omicron, cazuri omicron romania, dr adrian marinescu

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: