Adoptarea metodologiei de raportare si a circuitului informational in RENV

18/05/2022
Adoptarea metodologiei de raportare si a circuitului informational in RENV

Adoptarea metodologiei de raportare si a circuitului informational in RENV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/adoptarea-metodologiei-de-raportare-si-a-circuitului-informational-in-renv/

Guvernul Romaniei a aprobat, la propunerea Ministerului Sanatatii, proiectul de Hotarare de Guvern privind aprobarea metodologiei de raportare si a circuitului informational in Registrul Electronic National de Vaccinari.Actul normativ urmareste optimizarea raportarii vaccinarilor prin actualizarea cadrului legislativ privind metodologia de raportare si a circuitului informational in Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV) de catre toti furnizorii de servicii medicale de vaccinare.

“Astfel, furnizorii de servicii medicale, care presteaza servicii de vaccinare, indiferent de forma de organizare a asistentei medicale in cadrul sistemului public si privat si indiferent de casa de asigurari de sanatate cu care au incheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligatia de a se inregistra in RENV ca utilizatori cu scopul de a beneficia de date de acces in vederea raportarii.”, transmite Ministerul Sanatatii.

De asemenea, actul normativ prevede, in premiera, si sanctiuni contraventionale pentru neinregistrarea datelor in RENV. Neinregistrarea datelor in RENV constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenzi intre 500 si 5000 lei.

RENV se afla in proprietatea si administrarea Institutului National de Sanatate Publica.

Etichete: RENV, Registrul Electronic National de Vaccinari

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. ogescu ciprian says:

    renv trebui major inbunatatit deoarece el in afara de rapoarte pe ce ai vaccinat in luna respectiva nu scoate nici un raport viabil de care sa potui tine cont si sa iti fie util. de exemplu nu poti face necesar de vaccin pt luna urmatoare, nu poti scoate o catagrafie a pacientilor care urmeaza sa fie vaccinati…RENV nu scoate rapoarte pe care le cer DSP urile asa ca trebuiesc scrise de mina in sabloane excel

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: