Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite cu 21 de molecule noi

03/11/2022
Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite cu 21 de molecule noi

Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite cu 21 de molecule noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/actualizarea-listei-de-medicamente-compensate-si-gratuite-cu-21-molecule-noi/

Guvernul a aprobat un proiectul de hotarare privind modificarea si completarea anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.

Potrivit Ministerului Sanatatii, actualizarea listei de medicamente gratuite si compensate prevede introducerea unui numar de 21 molecule noi destinate pacientilor cu afectiuni oncologice, Parkinson, insuficienta cardiaca, boli endocrine si metabolice, afectiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar si amiotrofie spinala musculara. Cele mai multe medicamente nou introduse in lista, respectiv 8, sunt destinate pacientilor cu afectiuni oncologice.

“Aceasta actualizare a listei, a treia in acest an, se inscrie in cadrul politicii actuale sustinute de Ministerul Sanatatii de crestere a accesului mai rapid la medicamente inovative.”, transmite MS.

Actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite intra in vigoare de la 1 decembrie 2022.

Etichete: lista medicamente compensate si gratuite, medicamente compensate, medicamente noi

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: