Activitatea in blocul operator si sectia ATI de la Spitalul ‘Marius Nasta’ a fost sistata

20/02/2019

Activitatea in blocul operator si sectia ATI de la Spitalul ‘Marius Nasta’ a fost sistata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitatea-in-blocul-operator-si-sectia-ati-de-la-spitalul-marius-nasta-a-fost-sistata/

S-a decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

“Ministerul Sanatatii a fost informat de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti ca in aceasta dupa-amiaza inspectorii sanitari au decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta”, scrie intr-un comunicat ttransmis de Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, aceasta masura a fost luata dupa ce rezultatele probelor prelevate in cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca si cele ale probele recoltate in data de 13 februarie de catre reprezentantii DSPMB din unitatea respectiva.

Continut educational:

“Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB considera necesara instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii in cadrul institutului”, mai scrie in comunicatul MS, care mai transmite ca reluarea activitatii va fi posibila numai dupa ce se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme.

Reamintim ca la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Capitala au murit doua persoane din cauza infectiei cu acinetobacter multirezistent.

 

Etichete: Marius Nasta, Ministerul Sanatatii, acinetobacter

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, are in echipa trei medici de renume mondial

Cei care obtin un punctaj mai mare de 60% vor beneficia de un loc la rezidentiat

13 medici care lucreaza in Satu Mare au primit locuinte ANL

Cel mai modern Bloc Operator din Romania, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Protocoale terapeutice noi introduse de Ministerul Sanatatii