Activitatea in blocul operator si sectia ATI de la Spitalul ‘Marius Nasta’ a fost sistata

20/02/2019

Activitatea in blocul operator si sectia ATI de la Spitalul ‘Marius Nasta’ a fost sistata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitatea-in-blocul-operator-si-sectia-ati-de-la-spitalul-marius-nasta-a-fost-sistata/

S-a decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

“Ministerul Sanatatii a fost informat de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti ca in aceasta dupa-amiaza inspectorii sanitari au decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta”, scrie intr-un comunicat ttransmis de Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, aceasta masura a fost luata dupa ce rezultatele probelor prelevate in cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca si cele ale probele recoltate in data de 13 februarie de catre reprezentantii DSPMB din unitatea respectiva.

“Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB considera necesara instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii in cadrul institutului”, mai scrie in comunicatul MS, care mai transmite ca reluarea activitatii va fi posibila numai dupa ce se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme.

Reamintim ca la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Capitala au murit doua persoane din cauza infectiei cu acinetobacter multirezistent.

 

Etichete: Marius Nasta, Ministerul Sanatatii, acinetobacter

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie

Invitatie: Cadrele medicale sa se pronunte asupra testarii obligatorii