Activitatea in blocul operator si sectia ATI de la Spitalul ‘Marius Nasta’ a fost sistata

20/02/2019

Activitatea in blocul operator si sectia ATI de la Spitalul ‘Marius Nasta’ a fost sistata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitatea-in-blocul-operator-si-sectia-ati-de-la-spitalul-marius-nasta-a-fost-sistata/

S-a decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

“Ministerul Sanatatii a fost informat de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti ca in aceasta dupa-amiaza inspectorii sanitari au decis sistarea activitatii blocului operator si a sectiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului National de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta”, scrie intr-un comunicat ttransmis de Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, aceasta masura a fost luata dupa ce rezultatele probelor prelevate in cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca si cele ale probele recoltate in data de 13 februarie de catre reprezentantii DSPMB din unitatea respectiva.

Continut educational:

“Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB considera necesara instituirea unor masuri mai severe de combatere si limitare a infectiei cu Acinetobacter baumanii in cadrul institutului”, mai scrie in comunicatul MS, care mai transmite ca reluarea activitatii va fi posibila numai dupa ce se vor aplica procedurile de curatenie si dezinfectie terminala, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme.

Reamintim ca la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Capitala au murit doua persoane din cauza infectiei cu acinetobacter multirezistent.

 

Etichete: Marius Nasta, Ministerul Sanatatii, acinetobacter

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Examen pentru medici specialisti, stomatologi si farmacisti, in octombrie 2019

STS a semnat contractul pentru modernizarea sistemului 112

Aparatura care determina non-invaziv fibroza hepatica, la Iasi

Interventii chirurgicale pe cord, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

La CJAS Caras-Severin s-au incheiat contractarile cu furnizorii de servicii medicale