Activitatea DSP Botosani privind epidemia Covid-19, verificata de Corpul de Control al Prefecturii

05/05/2020

Activitatea DSP Botosani privind epidemia Covid-19, verificata de Corpul de Control al Prefecturii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/activitatea-dsp-botosani-privind-epidemia-covid-19-verificata-de-corpul-de-control-al-prefecturii/

Directia de Sanatate Publica (DSP) Botosani ‘nu a respectat intotdeauna cursul stabilit de actele normative in vigoare’ in ceea ce priveste derularea anchetelor epidemiologice, se arata intr-o informare de presa transmisa de Institutia Prefectului.

Activitatea DSP, in special modul de gestionare a epidemiei de COVID-19 pe raza judetului Botosani, a fost supusa unei verificari efectuate de Corpul de Control din cadrul Institutiei Prefectului, iar concluziile raportului vor fi transmise Ministerului Sanatatii, relateaza Agerpres.

“La finele saptamanii trecute a fost finalizat raportul privind controlul efectuat, prin Ordin al Prefectului, de catre o comisie de verificare privind gestionarea situatiei epidemiologice provocata noul coronavirus de catre DSP Botosani. Din comisie au facut parte doamna subprefect Rodica Zelinca, un jurist si un consilier al Corpului de Control din cadrul Institutiei Prefectului, care au verificat modul in care DSP Botosani a organizat, a actionat si a raportat situatia imbolnavirilor cu COVID-19 si, totodata, modul in care s-a comunicat institutional cu unitatile spitalicesti de pe raza judetului Botosani. Astfel, s-a verificat intreaga activitate de la inceputul starii de urgenta si pana in prezent si totodata s-a verificat modul de gestionare a persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus si internate dupa data de 16.04.2020, indiferent de simptomatologie, si modul de aplicare a prevederilor legale”, se precizeaza in informarea de presa.

Potrivit documentului citat, la nivelul DSP Botosani, prin organigrama, sunt trei medici epidemiologi, doi medici infectionisti, noua asistenti medicali, zece asistenti sanitari si patru soferi, iar la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale sunt 109 asistenti comunitari si 17 mediatori sanitari.

“Odata cu debutul pandemiei de coronavirus si a starii de urgenta, s-a suplimentat personalul cu 42 de asistenti scolari, trei medici scolari, trei medici rezidenti si doi statisticieni. Din aceste motive, s-a considerat ca DSP a dispus de personal suficient pentru derularea anchetelor care insa nu intodeauna au respectat cursul stabilit de actele normative in vigoare”, se mai arata in informare, conform sursei citate.

Etichete: dsp botosani, epidemie covid-19, anchete epidemiologice

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. CHIRIAC PETRONELA says:

    Buna ziua! As vrea sa stiu daca cineva vine din Italia din zona portocalie in ROMANIA, trebuie sa faca carantina!?Pt ca am programare la dentist cum fac daca ma baga in carantina!?

  2. Maniga iulian daniel says:

    Buna ziua suntem veniti din anglia si suntem plasati in carantina am venit pe data 26.09.2020 si avem biletele inapoi pe 30.09.2020 vineri ni sa spus de la polita de frontiera sa luam legatura cu dumneavoastra pentru a ne acorda foaia de drum precum ca nu prezentam semne de covid-19

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: