Actioneaza acum, salveaza o viata

28/06/2012

Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie au lansat o noua campanie  privind importanta actionarii rapide prin apelarea numarului  de urgenta 112. Noua campanie, Actioneaza acum, salveaza o viata isi propune reducerea mortalitatii si a posibilelor complicatii cauzate de infarctul miocradic acut, precum si incurajarea publicului larg de a actiona corect pentru salvarea vietii lor si a celor din jur.

Conform specialistilor,  una din problemele cele mai intalnite in tratamentul infarctului miocardic acut este intarzierea apelului la numarul de urgenta 112 in momentul in care apar primele simptome ale infarctului. “Aceasta noua campanie are drept scop ameliorarea recunoasterii primelor simptome ale infarctului de catre publicul larg, pentru a reduce pe cat posibil timpul pana la primirea tratamentului corect. Cand discutam despre infarct, fiecare secunda conteaza”, a declarat dl  dr. Dan Deleanu.

Populatia trebuie sa inteleaga importanta apelului de urgenta la 112 in cazul unui infarct miocardic acut, pentru ca personalul medical sa evalueze de urgenta starea pacientului si acesta sa fie transferat la centrul medical cel mai potrivit, pentru a putea primi tratamentul adecvat.

 Campania Actioneaza acum, salveaza o viata  este concentrata pe patru  pasi simpli si foarte importanti:

•recunoaste primelor simptome ale infarctului

•actioneaza rapid

•suna la 112

•primeste tratament.

 

La dispozitia populatiei  sta si  site-ul  www.atentie-infarct.ro.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa