Acord romano-bulgar pentru asigurarea accesului la medicamente

10/11/2016

Acord romano-bulgar pentru asigurarea accesului la medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acord-romano-bulgar-pentru-asigurarea-accesului-la-medicamente/

scrisoareExecutivul a aprobat miercuri, printr-un Memorandum, negocierea si semnarea unui acord de cooperare intre Romania si Bulgaria, care vizeaza asigurarea accesului pacientilor la medicamente.
Conform unui comunicat prin acest acord, pacientii din ambele tari vor putea beneficia rapid de medicamentele care lipsesc, din diferite motive, dintr-o tara, dar se gasesc in cealalta.

“Romania si Bulgaria pot conveni astfel asupra unor solutii comune pentru a depasi lipsa unor medicamente cand se constata o astfel de situatie. De asemenea, ca semnatare ale Acordului de cooperare pentru asigurarea accesului la medicamente, Romania si Bulgaria vor putea incheia acorduri comune cu producatorii in vederea obtinerii unor reduceri de pret, vor agrea lista de medicamente carora li se aplica procedura, precum si o pozitie comuna cu privire la pretul confidential sau, dupa caz, reducerile de pret care vor fi cerute pentru medicamentele respective”, scrie in comunicatul de presa al Guvernului.

Procedura privind acordurile comune incheiate cu producatorii de medicamente ar urma sa fie aplicata pentru acele tratamente care nu sunt rambursate din fondurile publice in niciuna dintre tarile semnatare ale acordului, pentru medicamentele cu denumiri comune internationale noi si pentru cele utilizate in tratarea bolilor foarte rare.

“Pacientii vor putea beneficia mai rapid de medicamentele cele mai noi si eficiente pentru diagnosticul lor si, pe de alta parte, vor fi asigurate economii in bugetele celor doua tari”, se mai precizeaza in sursa mentionata.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului