Acord intre MS si OMS: Cresterea accesului la serviciile esentiale de sanatate

23/03/2022
Acord intre MS si OMS: Cresterea accesului la serviciile esentiale de sanatate

Acord intre MS si OMS: Cresterea accesului la serviciile esentiale de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acord-intre-ministerul-sanatatii-si-oms-cresterea-accesului-la-serviciile-esentiale-de-sanatate/

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii si dr. Hans Kluge, director general al Biroului Regional Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, au semnat, la Bucuresti, Acordul Bienal de Cooperare intre Ministerul Sanatatii din Romania si Organizatia Mondiala a Sanatatii –Biroul Regional Europa 2022-2023.

Documentul stabileste cadrul general pentru colaborarea in urmatorii doi ani intre Ministerul Sanatatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii – Biroul Regional pentru Europa.

Potrivit ministerului, in cadrul acordului bilateral sunt incluse o serie de obiective importante: cresterea accesului la serviciile esentiale de sanatate, consolidarea capacitatii de pregatire si raspuns la situatiile de urgenta ale serviciilor de asistenta medicala si sanatate publica, actualizarea planurilor de pregatire a resurselor umane.

Acordul de colaborare prevede, de asemenea, imbunatatirea accesului la medicamente, vaccinuri, diagnostic si dispozitive esentiale pentru asistenta medicala primara, precum si actiuni pentru digitalizarea sistemului de sanatate.

“Continuam cooperarea si reafirmam parteneriatul solid pe care il avem cu Organizatia Mondiala a Sanatatii. Multumesc pentru sprijinul constant acordat de Biroul Regional OMS pentru Europa, atat pentru combaterea pandemiei de COVID-19, cat si pentru raspunsul la alte provocari cu care se confrunta sistemul sanitar romanesc”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii.

Etichete: ministerul sanatatii, OMS, servicii medicale

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: