Acord intre Ministerele Sanatatii din Romania si din Azerbaidjan

05/08/2011

Acord intre Ministerele Sanatatii din Romania si din Azerbaidjan

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acord-intre-ministerele-sanatatii-din-romania-si-din-azerbaidjan/

Ministerul Sanatatii (MS) din Romania si Ministerul Sanatatii al Republicii Azerbaidjan ar putea colabora in domeniul sanatatii si al stiintei medicale. Cel putin asta prevede o noua Hotarare de Guvern postata pe site-ul MS.

Practic, in 27 martie 1996 a fost semnat la Baku Acordul de cooperare intre cele doua institutii pentru anii 1996-2.000. “Intrucat nu au fost indeplinite procedurile necesare, respectivul acord nu a intrat in vigoare si nu a functionat. In consecinta, pentru asigurarea unui cadru juridic adecvat de cooperare in domeniu, a fost negociat un nou Acord, pe baza proiectului romanesc, care a fost acceptat fara obiectii de partea azera”, se arata in documentul oficial.

Se va promova schimbul reciproc de experienta

Astfel, prin noul acord se va promova schimbul reciproc de experienta si informatii pe teme identificate ca prioritate pentru cele doua parti. Totodata memorandumul in ceea ce priveste initierea negocierii si semnarii Acordului a fost aprobat in sedinta de Guvern din data de 13 aprilie 2011. “Proiectul de act normativ nu are impact asupra domeniilor social, economic si de mediu, asupra bugetului general consolidat sau asupra legislatiei in vigoare, circumscriindu-se dispozitiilor art. 2 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 1361/2006 privind continutul instrumentului de prezentare si motivare a proiectelor de acte normative supuse aprobarii Guvernului”, se mai arata in Hotararea de Guvern.

Acordul a fost semnat, din partea romana, de domnul Ion Ariton, ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, si din partea azera de domnul Oktay Shiraliyev, ministrul sanatatii.

Autor: Oana Ciornia
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful OMS a precizat ca donarea de vaccinuri catre tarile sarace trebuie sa se faca in cateva zile, nu luni

Optimizarea platformei de vaccinare pentru optiunea de programare a copiilor din grupa 12-15 ani

Proiectul “Zi libera pentru vaccinare” – respins de Senat

Peste 29.000 de doze de vaccin anti-Covid administrate in cabinetele medicilor de familie

La cinci case de asigurari de sanatate au fost ocupate posturile de directori generali