Acord intre AstraZeneca si Rusia pentru un studiu care va combina vaccinurile lor anti-Covid

14/12/2020
Acord intre AstraZeneca si Rusia pentru un studiu care va combina vaccinurile lor anti-Covid

Acord intre AstraZeneca si Rusia pentru un studiu care va combina vaccinurile lor anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acord-intre-astrazeneca-si-rusia-pentru-un-studiu-care-va-combina-vaccinurile-lor-anti-covid/

Acord intre AstraZeneca si Rusia pentru un studiu care va combina vaccinurile anti-COVID-19 AZD1222 si Sputnik V
Compania AstraZeneca si autoritatile din Rusia au anuntat ca vor organiza pana un studiu clinic care va combina vaccinurile lor anti-COVID-19, AZD1222 si Sputnik V.

Anuntul este considerat o recunoastere a vaccinului rusesc, laudat de autoritatile din aceasta tara, dar primit cu raceala de tarile occidentale, informeaza AFP, DPA si Agerpres.

“Anuntam un program de studii clinice pentru a evalua siguranta si imunogenicitatea combinatiei dintre AZD1222, dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford, si Sputnik V, dezvoltat de Institutul de cercetare Gamaleia”, a anuntat filiala din Rusia a companiei AstraZeneca intr-un comunicat, precizand ca testele vor fi realizate pe persoane cu varste de cel putin 18 ani.

Intr-un comunicat publicat vineri, Fondul suveran de investitii din Rusia, care participa la dezvoltarea vaccinului rusesc, a precizat ca a propus pe 23 noiembrie companiei AstraZeneca sa foloseasca una dintre cele doua componente ale vaccinului Sputnik V.

“AstraZeneca a acceptat propunerea (…) de a utiliza unul dintre cei doi vectori ai vaccinului Sputnik V in studii clinice suplimentare dedicate propriului sau vaccin, care vor incepe inainte de sfarsitul acestui an”, a transmis Fondul suveran de investitii din Rusia, mai relateaza Agerpres.

Presedintele Vladimir Putin anuntat in luna august ca Rusia este prima tara din lume care a inregistrat un vaccin anti-COVID-19 si ca una dintre fiicele lui a fost deja inoculata cu acesta.

Totusi, numeroase critici au venite din partea cercetatorilor occidentali care considerau ca anuntul era prematur, intrucat a fost facut inainte de debutul studiilor clinice de masa (de faza 3) si inainte de publicarea rezultatelor stiintifice.

In prezent, potrivit comunicatului publicat vineri de AstraZeneca, “combinatii de diferite vaccinuri anti-COVID-19 pot reprezenta o etapa importanta pentru a genera o protectie mai mare prin intermediul unei reactii imunitare mai puternice si printr-o mai buna accesibilitate”.

Directorul Fondului suveran de investitii din Rusia, Kirill Dmitriev, a declarat ca “acest exemplu unic de cooperare intre cercetatori din diverse tari in lupta comuna impotriva noului coronavirus va juca un rol decisiv pentru obtinerea unei victorii finale asupra pandemiei la scara mondiala”.

“Suntem hotarati sa dezvoltam acest parteneriat in viitor si sa incepem productia comuna dupa ce noul vaccin isi va fi demonstrat eficienta in timpul studiilor clinice”, a mai precizat Kirill Dmitriev, potrivit surselor citate.

Etichete: vaccin anti-covid astrazeneca, vaccin rusesc sputnik v, studiu vaccin covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: