Acord de cooperare in domeniul Sanatatii intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Cuba

17/10/2022
Acord de cooperare in domeniul Sanatatii intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Cuba

Acord de cooperare in domeniul Sanatatii intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Cuba

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acord-de-cooperare-in-domeniul-sanatatii-intre-guvernul-romaniei-si-guvernul-republicii-cuba/

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii se afla in aceste zile intr-o vizita oficiala in Republica Cuba.

In cadrul unei vizitei in Republica Cuba, ministrul Sanatatii participa la cea de a IV-a Conferinta internationala “Cuba-Salud 2022”, a carei tema este: “Sanatatea Universala, ca parte integranta a Agendei de Sanatate 2030, in scenariul post-Covid-19”, transmite Ministerul Sanatatii.

La acest eveniment participa delegatii din peste 80 de tari, cu prezenta a 30 de ministri ai Sanatatii si a altor lideri din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Organizatiei Panamericane a Sanatatii si ai altor agentii internationale.

Totodata, cu aceasta ocazie va avea loc si semnarea Acordului de cooperare in domeniul Sanatatii intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Cuba.

“Documentul va reglementa cadrul legal de cooperare in domeniul sanatatii: serviciile de sanatate publica; prevenirea si controlul bolilor netransmisibile (diabetul, bolile cardiovasculare, cancerul, etc.). Acordul bilateral romano-cubanez include, pe langa schimbul de informatii in domeniul medical intre cele doua tari, vizite de studiu si participarea specialistilor din ambele tari la conferinte stiintifice.”, precizeaza MS.

De asemenea, in cadrul Conferintei internationale, profesorul Alexandru Rafila va sustine o interventie in panelul „Politici de sanatate ca raspuns la Agenda pentru Sanatate 2030 din cadrul Obiectivelor de Dezvoltare Durabila”.

Vizita ministrului Sanatatii in Republica Cuba cuprinde si intalniri cu omologi din statele din Regiunea Caraibilor pentru dezvoltarea colaborarii in domeniul medical.

“Prof. univ. dr. Alexandru Rafila se va intalni si cu conducerea unor spitale din Havana, cu directorul companiei farmaceutice BioCubaFarma si cu conducerea altor institutii medicale locale. Dezvoltarea colaborarii extinse cu Republica Cuba in domeniul sanatatii si in productia de medicamente reprezinta un bun model de dezvoltare a relatiilor bilaterale in interesul pacientilor din cele doua tari.”, a mai precizat Ministerul Sanatatii.

Etichete: acord de cooperare romania cuba, vizita ministrului sanatatii in cuba, cuba-salud 2022

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: