Acord – cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani

17/11/2017

Acord – cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acord-cadru-pentru-achizitia-vaccinului-antigripal-pentru-o-perioada-de-doi-ani/

Procedura de licitatie electronica, cea mai importanta etapa a achizitiei pentru vaccinul antigripal, s-a incheiat in data de 16 noiembrie, anunta Ministerul Sanatatii.

In urma acestei proceduri, vaccinul va putea fi achizitionat la un pret mai bun decat cel obtinut in contractele anterioare. Fata de anii anteriori, vor fi achizitionate cantitati duble de vaccin antigripal,  fapt care va permite vaccinarea unui numar mai mare de persoane, se arata conform sursei.

Dupa 10 zile de la incheierea procedurii de licitatie electronica, perioada prevazuta prin lege pentru formularea contestatiilor, se poate  semna acordul –cadru si contractele subsecvente in baza carora vor fi livrate vaccinurile antigripale.

Ministerul precizeaza ca este pentru prima data cand va incheia un acord –cadru pentru achizitia vaccinului antigripal pentru o perioada de doi ani.

“Incheiem acorduri – cadru  pentru toate vaccinurile, in asa fel incat sa nu mai ajungem in situatia ca, la inceputul anului viitor, din cauza faptului ca nu a pornit procedura de achizitie, sa ne confruntam din nou cu lipsa de vaccinuri.  Termenele de livrare vor fi stabilite astfel incat  sa existe predictibilitate in ceea ce priveste necesarul de vaccinuri, iar livrarea  sa fie facuta in functie de necesarul  stabilit de Institutul National de Sanatate Publica”, a declarat prof.dr.Florian Bodog, ministrul Sanatatii, in comunicatul mentinat.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

In campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, mai precis persoane cu varsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Conform ultimelor date furnizate de catre Institutul de Sanatate Publica, pe teritoriul Romaniei nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat pentru aceasta perioada.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj