Acoperirea vaccinala, in Romania, de 31% | Capitala, aproape de 50%

07/09/2021

Acoperirea vaccinala, in Romania, de 31% | Capitala, aproape de 50%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acoperirea-vaccinala-in-romania-de-31/

In Romania, acoperirea vaccinala anti-Covid este de circa 31%, potrivit autoritatilor. Cel mai ridicat procent se inregistreaza in Capitala, respectiv 49,4%, a declarat, marti, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghita.

“Acoperirea, din populatia rezidenta eligibila de peste 12 ani, este de circa 31%. Acoperirea vaccinala in municipiul Bucuresti se apropie de 50%. Urmeaza judetul Cluj, cu aproape 46%, judetul Sibiu – cu 39%, Timis – 36,3%, Constanta – 36,5%, Brasov – 36,3%. Avem doua judete, Giurgiu si Suceava, care au o rata de acoperire sub 20%, in rest toate judetele au rata de acoperire vaccinala de peste 20%”, a declarat medicul Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, intr-o conferinta de presa.

In mediul rural, pana in prezent, s-au administrat 2,59 milioane de doze de vaccin, fiind vaccinate 1,14 milioane de persoane cu schema completa.

Etichete: acoperire vaccinala romania, procent vaccinare romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: