Acneea are un efect negativ asupra modului in care oamenii sunt perceputi de cei din jur

14/09/2011

Acneea are un efect negativ asupra modului in care oamenii sunt perceputi de cei din jur

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acneea-are-un-efect-negativ-asupra-modului-in-care-oamenii-sunt-perceputi-de-cei-din-jur/

Este binecunoscut faptul ca felul in care o persoana arata din punct de vedere fizic influenteaza si starea sa psihica. De aceea, un studiu recent si-a propus sa evalueze modul in care tinerii cu acnee sunt perceputi de adolescenti si adulti, in comparatie cu cei care au pielea neteda, neafectata de leziunile acneice. Cercetatorii au realizat si un sondaj, in cadrul caruia tinerii si adultii au vorbit despre experienta pe care ei au avut-o cu aceasta afectiune.

Investigatorii au emis ipoteza potrivit careia adolescentii cu acnee ar putea fi perceputi intr-o maniera mult mai negativa fata de tinerii cu pielea sanatoasa. In primul studiu, la care au participat 1.002 persoane, atat adultii, cat si adolescentii si-au exprimat impresiile pe care le-au produs asupra lor fotografiile unor tineri cu acnee sau cele ale unor persoane care nu sufereau de aceasta afectiune. In cel de-al doilea studiu, la care a participat un numar similar de persoane, adultii si adolescentii au raspuns la intrebari referitoare la propriile experiente legate de acnee.

In cazul primului sondaj, referitor la impactul pe care l-au avut fotografiile persoanelor cu acnee, respectiv fara acnee asupra respondentilor, s-a constatat ca primul lucru pe care participantii l-au observat (65% dintre tineri si 75% dintre adulti) au fost leziunile acneice prezente la persoanele din fotografiile respective. Adolescentii cu acnee au fost adesea perceputi de cei din jur drept persoane timide, neatractive, stresate, singure, plictisitoare, neingrijite, introvertite si rebele.

Cel de-al doilea studiu a relevat faptul ca cei mai multi dintre tinerii cu acnee (64%) s-au simtit jenati din cauza acestei afectiuni si au considerat ca aparitia acneei a constituit cel mai dificil aspect al pubertatii. Tinerii cu acnee au mentionat o incredere de sine redusa sau timiditate, probleme in a-si face prieteni, probleme cu scoala sau in a obtine un loc de munca.

Adolescentii cu pielea sanatoasa, neafectata de acnee, au primit din partea majoritatii participantilor la studiu un scor mai bun pentru caracteristicile favorabile si unul mai mic pentru cele nefavorabile.
Conform acestor analize, leziunile acneice au avut un impact vizual imediat asupra respondentilor. Tinerii si adultii deopotriva au perceput persoanele cu acnee ca fiind timide, mai putin active din punct de vedere social, ca avand mai multe sanse de a fi hartuiti si mai putine sanse de a obtine un loc de munca.

In general, aceste rezultate arata ca acneea are un efect negativ asupra modului in care oamenii sunt perceputi de cei din jur.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale