Acneea are efecte negative asupra sanatatii tinerilor

04/10/2011

Acneea are efecte negative asupra sanatatii tinerilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acneea-are-efecte-negative-asupra-sanatatii-tinerilor/

Potrivit celor mai recente studii, impactul psihologic al acneei asupra tinerilor este major si nu poate fi trecut cu vederea. De exemplu, intr-o cercetare despre care s-a scris anul trecut, specialistii au analizat 3.775 de cazuri de tineri, dintre care 14% aveau acnee severa.

Rezultatele au aratat ca fetele cu acnee severa au avut idei de suicid de 2 ori mai frecvente decat cele fara acnee severa, iar in cazul baietilor, acestea au fost chiar de 3 ori mai frecvente.

“Acneea este o boala care nu lasa doar urme fizice, ci si psihice prin scaderea increderii in sine a adolescentilor, mergand pana la traume de lunga durata. Tinerii trebuie sa stie, insa, ca tratamentul este simplu si ca informarea corecta impreuna cu consultarea unui medic specialist pot vindeca acneea eficient. Scopul campaniei este sa incurajeze tinerii sa se informeze si sa stie ca vizita la medicul dermatolog este cea mai eficienta solutie pentru acnee”, a precizat dr. Mihaela Leventer, presedinte al SRME.

1.500 de tineri, implicati intr-un alt studiu

Un alt studiu publicat in Dermatology Online Journal, realizat de cercetatori de la Wake Forest University School of Medicine, a implicat 1.500 de adolescenti. Din acest total, 48% au declarat ca acneea le afecteaza viata de zi cu zi.

De asemenea, specialistii au mai observat si faptul ca sentimentele provocate de aparitia acneei sunt comparabile cu acelea ale pacientilor cu afectiuni mult mai grave precum diabet, cancer, epilepsie sau tulburari psihiatrice.

Autor: Oana Ciornia

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: