Achizitionarea vaccinurilor din calendarul obligatoriu de imunizare al MS

03/10/2012

Achizitionarea vaccinurilor din calendarul obligatoriu de imunizare al MS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/achizitionarea-vaccinurilor-din-calendarul-obligatoriu-de-imunizare-al-ms/

Conform unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, au fost facute demersurile la compania GlaxoSmithKline pentru furnizarea vaccinului hexavalent. Aceasta companie a notificat Ministerul Sanatatii ca poate furniza produsul cu o intarziere de 2 saptamani fata de prevederile contractuale.

Astfel, dupa data de 5 octombrie a.c., produsele vor fi livrate de catre producator, iar Ministerul Sanatatii va avea posibilitatea de a le distribui in teritoriu pentru continuarea imunizarilor. Vaccinul hexavalent se administreaza copiilor in varsta de 2 luni şi 6 luni pentru imunizarea impotriva bolilor precum difteria, tetanosul, tusea convulsiva, poliomielita, h.influenzaeb, hepatitic B. In ceea ce priveşte achizitia vaccinului pentavalent, utilizat pentru imunizarea noilor nascuti impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei si meningitei bacteriana, Ministerul Sanatatii va achizitiona rapid, prin procedura de negociere directa, o cantitate de vaccin care sa asigure necesarul din aceasta perioada. Precizam ca, procedura rapida  care se va finaliza in aproximativ 2 saptamani si  este necesara deoarece procedura de achizitie a acestui produs a fost anulata.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical