Achimas Cadariu vrea ca orele de educatie pentru sanatate sa fie obligatorii in scoli

24/02/2016

Achimas Cadariu vrea ca orele de educatie pentru sanatate sa fie obligatorii in scoli

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/achimas-cadariu-vrea-ca-orele-de-educatie-pentru-sanatate-sa-fie-obligatorii-in-scoli/

Activitatea medicilor din scoli nu se suprapune peste cea a medicilor de familieOrele de educatie pentru sanatate ar trebui sa devina obligatorii in scoli, spune ministrul Sanatatii.

“Cred ca aceste ore ar trebui sa fie obligatorii si cred ca avem o resursa fantastica la care trebuie sa apelam: medicii scolari. Suntem obligati sa sustinem aceasta specialitate, medicii scolari se imputineaza, este una dintre specialitatile care scade in numar. Sunt medici scolari, asistente care lucreaza in cabinetele scolare, care au o experienta extraordinara si marea lor majoritate au o dedicatie extraordinara, mai ales ca sunt atat de putini si uneori deservesc mai multe scoli”, a declarat Patriciu Achimas-Cadariu cu ocazia lansarea Planului multianual integrat de promovare a sanatatii si educatiei pentru sanatate.

Oficialul a mai precizat ca elevii ar putea primi la scoala lectii privind igiena de zi cu zi, alimentatie si obiceiuri de evitat, cum ar fi fumat, alcool, consum de medicamente si alte substante.

Astfel, medicii si asistentele scolare ar putea deveni educatori cu ajutorul unor cursuri de pregatire pedagogica de scurta durata.

“Cred ca impreuna ar trebui sa facem o presiune in acest sens (n.r. — ca aceasta materie sa intre in scoli cat mai repede). Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Nu este genul de interventie ale carei rezultate sa le vedem peste noapte. Investim in viitor, investim in viitorul copiilor nostri, in viitorul Romaniei. De aceea cred ca trebuie sa insistam pe aceste lucruri”, a mai spus ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: