Accidentul vascular cerebral afecteaza tot mai multi tineri

07/07/2014

Accidentul vascular cerebral afecteaza tot mai multi tineri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/accidentul-vascular-cerebral-afecteaza-tot-mai-multi-tineri/

campanie-infectii-vaginaleAccidentul vascular cerebral este o problema de sanatate cu care se confrunta tot mai multi tineri sub 30 de ani, conform specialistilor romani. Peste 30% din numarul total de pacienti care au suferit un accident vascular cerebral au varsta cuprinsa intre 24 si 64 de ani, conform precizarilor presedintelui Societatii de Neurologie din Romania, prof.dr. Dafin Muresan, in cadrul Scolii Internationale de Vara de Neurologie de la Eforie Nord.

Cauze in accidentul vascular cerebral

Stilul de viata neechilibrat este unul din principalii factori de risc in accidentul vascular cerebral.

O viata dinamica, plina de stres, in care nu acordam importanta pauzelor, odihnei si unei alimentatii sanatoase determina ca tot mai multi tineri sa sufere un accident vascular cerebal.

Pentru a preveni riscul unui accident vascular cerebral, medicii trebuie sa le recomande pacientilor sa faca sport dar si sa aiba activitati care sa ii fereasca de boli degenerative ale sistemului nervos.

“Cauzele sunt multiple, modul foarte dinamic in care traim, timpul restrictionat pentru propria noastra persoana de a ne odihni, de a ne ingriji, munca in sesiuni de asalt continue, tendinta de a manca repede si de a ne alimenta in regim de fast-food, ar fi sa zicem un inceput de comportament nefavorabil”,  a precizat prof.dr. Dafin Muresanu.

Numarul de accidente vasculare cerebrale la tineri este ingrijoratoare

Presedintele Societatii de Neurologie din Romania atrage atentia ca in ultimii 20 de ani incidenta accidentelor vasculare la tineri a crescut ingrijorator.

“Daca in urma cu aproximativ 20 de ani inregistram un anumit procent de 25%, o incidenta la patologia vasculara cerebrala la pacientii intre 24 si 64 de ani, astazi deja avem mai mult spre 30 si poate putin peste 30%”, a precizat prof.dr. Dafin Muresanu.

Boala Parkinson poate aparea si la varsta de 20 de ani

Prof.dr. Dafin Muresanu avertizeaza ca tinerii incep sa fie afectati si de alte boli specifice varstei a doua si a treia.

Astfel, boala Parkinson, desi predominanta la pacientii peste 65 de ani, poate surveni si la pacientii tineri.

O alta afectiune, scleroza multipla, debuteaza in majoritatea cazurilor la persoanele cu varsta intre 20 si 30 de ani.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: