Accesibilitatea bazei de date a pacientilor prin Catalogul National al Asociatiilor de Pacienti

12/08/2013

Accesibilitatea bazei de date a pacientilor prin Catalogul National al Asociatiilor de Pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/accesibilitatea-bazei-de-date-a-pacientilor-prin-catalogul-national-al-asociatiilor-de-pacienti/

copacCatalogul National al Asociatiilor de Pacienti este o baza de date disponibila online unde se pot inscrie asociatiile de pacienti pentru o mai buna accesibilitate a lor. Acest catalog este util atat pentru organizatiile de pacienti cat si pentru persoanele interesate sa afle mai multe informatii intr-un timp util despre acestia. Catalogul este pus la dispozitie de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC).

Cine se poate inscrie in Catalogul National al Asociatiilor de Pacienti?

In acest catalog se pot inscrie organizatiile neguvernamentale care au programe si servicii pentru pacienti.

Daca ofera servicii care sunt de un anumit interes pentru pacienti si nu sunt constituite intocmai ca o organizatie pentru pacienti (in care decizia sa apartina pacientilor), organizatiile pot aparea tocmai pentru serviciile si informatiile utile pacientilor.

Cum va functiona Catalogul Asociatiilor de Pacienti?

Prin intermediul parteneriatului semnat cu Ministerul Sanatatii, organizatiile care se inscriu in acest catalog vor fi instiintate prin email asupra evenimentelor care se refera la intalnirea dintre organizatiile de pacienti si reprezentatii Ministerului Sanatatii.

Catalogul va avea si o forma tiparita cu informatiile cuprinse pana in acel moment. Catalogul tiparit va fi impartit asociatiilor de pacienti din toate judetele tarii de catre autoritati si furnizorii de servicii medicale.

“Catalogul se doreste a fi un instrument de utilizat atat de catre pacientii care doresc sa caute informatii despre asociatiile de pacienti pe anumite patologii si din anumite zone, cat si de catre alte institutii, furnizori de servicii medico-sociale, companii private, medici, etc. care au nevoie de informatii despre organizatiile de pacienti”, a precizat Iulian Petre, vicepresedinte COPAC.

Catalogul National al Asociatiilor de Pacienti este realizat in cadrul Proiectului “Mecanisme de consultare intre autoritati si asociatiile de pacienti” derulat de catre Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate cu HIV/SIDA (UNOPA), in parteneriat cu Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC).

Sursa: www.ComunicateMedicale.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: