Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

23/01/2020
Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/acces-restrictionat-la-spitalul-de-boli-infectioase-constanta-din-cauza-gripei/

Masuri speciale la Spitalul Municipal de Boli Infectioase Constanta pentru reducerea riscului de imbolnaviri prin afectiuni respiratorii acute.

Accesul vizitatorilor in aceasta unitate sanitara a fost limitat, iar bolnavii sunt izolati pe tipuri de afectiuni pentru prevenirea raspandirii infectiilor.

“Am inregistrat in ultima perioada peste 40 de cazuri de gripa. Chiar daca nu ne confruntam cu o epidemie, am luat masura de restrangere a vizitelor si incercam sa izolam bolnavii pe tipuri de afectiuni. Recomandam populatiei sa pastreze regulile de igiena, sa evite locurile aglomerate, mai ales pentru copiii mici care nu au imunitatea formata. Gripa are perioada de incubatie foarte scurta. Cei care intra in contact cu virusul prezinta febra, tuse, dureri musculare, osoase, dureri ale globilor oculari. La aparitia primelor simptome este bine ca pacientii sa se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat”, a declarat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Municipal de Boli Infectioase Constanta, potrivit unei informari oficiale.

Spitalul Municipal de Boli Infectioase Constanta are 220 de paturi, laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile si compartiment de Terapie Intensiva cu linie de garda care functioneaza la capacitate maxima.

Unitatea medicala, aflata in administrarea Primariei Municipiului Constanta, a fost dotata cu un robot de dezinfectie a suprafetelor ce actioneaza asupra celor mai puternici germeni ce cauzeaza infectii. Aparatul distruge microbi patogeni rezistenti si poate fi mutat in orice incapere cu risc infectios.

Tot pentru combaterea infectiilor a fost achizitionat si un aparat de scanare a igienei mainilor personalului medical.

Etichete: spital boli infectioase constanta, restrictii gripa, risc imbolnavire gripa

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: