Absolventii UMF Cluj-Napoca au obtinut cele mai bune rezultate la concursul de rezidentiat

14/01/2022
Absolventii UMF Cluj-Napoca au obtinut cele mai bune rezultate la concursul de rezidentiat

Absolventii UMF Cluj-Napoca au obtinut cele mai bune rezultate la concursul de rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/absolventii-umf-cluj-napoca-au-obtinut-cele-mai-bune-rezultate-la-concursul-de-rezidentiat/

In urma analizarii datelor privind rezultatele obtinute de candidatii la examenul national de intrare in rezidentiat din 21 noiembrie 2021, Universitatea de Medicina si Farmacie ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj-Napoca se afla pe locul intai in topul universitatilor de profil, fiind urmata, pe locul al doilea, de Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti.

Absolventii universitatii clujene au obtinut cea mai mare rata de promovare, dar si cele mai mari punctaje, se precizeaza intr-o informare a unitatii de invatamant.

Potrivit sursei citate, in ceea ce priveste procentul de candidati promovati, atat la nivelul promotiei 2021, cat si la nivelul absolventilor din toti anii, UMF ‘Iuliu Hatieganu’ inregistreaza din nou cea mai mare rata de promovare din intreaga tara, la toate cele trei domenii. Din cei peste 1.600 de candidati inscrisi la centrul de examinare din Cluj-Napoca, au promovat:

Candidati absolventi ai promotiei 2021:

• Medicina – 97,89%
• Medicina Dentara – 95,79%
• Farmacie – 94,5%

Candidati absolventi din toate promotiile:

• Medicina – 92,75%
• Medicina Dentara – 86,49%
• Farmacie – 91,46%

Absolventii universitatii de medicina si farmacie clujene au avut si cele mai bune rezultate la grilele de concurs. Astfel, acestia au obtinut cele mai multe punctaje de peste 800, la toate cele trei domenii:

• Medicina – 45,76%
• Medicina dentara – 52,69%
• Farmacie – 11,11%

“Suntem mandri de absolventii nostri, care au reusit sa obtina rezultate atat de bune la concursul de rezidentiat, in ciuda contextului dificil din ultimii doi ani. Ii felicit pe noii nostri colegi rezidenti, dar si pe cadrele didactice care i-au pregatit si i-au indrumat pe parcursul anilor de studiu.”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj-Napoca.

Concursul national de intrare in rezidentiat s-a desfasurat in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durata de patru ore.

Potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sanatatii, punctajul minim de promovare a examenului de rezidentiat a fost de 60% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru fiecare domeniu.

La nivel national, un numar record de 12.564 de candidati au concurat pentru cele 6.311 locuri si posturi oferite de Ministerul Sanatatii in cele trei domenii de pregatire: 3.942 de locuri si posturi pentru domeniul medicina, 1.190 de locuri pentru medicina dentara, 1.087 de locuri pentru farmacie si un numar de 92 locuri pentru ministerele cu retea sanitara proprie.

Ulterior, numarul locurilor pentru domeniul medicina a fost suplimentat cu 418 locuri in specialitatile deficitare (anestezie si terapie intensiva, boli infectioase, radiologie medicala, medicina de familie). Repartitia rezidentilor a avut loc in perioada 5-8 decembrie 2021, in baza punctajului obtinut la examen.

“Concurenta a fost acerba, deoarece numarul locurilor scoase la concurs a fost mult mai mic comparativ cu cel din 2020. In urma repartitiei candidatilor care au promovat examenul de rezidentiat, la UMF ‘Iuliu Hatiegan’ au fost repartizati 678 de noi rezidenti.

Acestia si-au inceput stagiile de pregatire si activitatea in cadrul clinicilor de indrumare metodologica incepand cu data de 1 ianuarie 2022.”, a precizat conf. dr. George Dindelegan, prorector responsabil cu activitatile de rezidentiat, studii postuniversitare si activitatea de ambulator si spital din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj-Napoca.

Etichete: UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, rezidentiat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: