Absolventii UMF Cluj-Napoca au avut cea mai mare rata de promovare la nivel national

25/01/2023
Absolventii UMF Cluj-Napoca au avut cea mai mare rata de promovare la nivel national

Absolventii UMF Cluj-Napoca au avut cea mai mare rata de promovare la nivel national

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/absolventii-umf-cluj-napoca-au-avut-cea-mai-mare-rata-de-promovare-la-nivel-national/

In urma analizarii datelor primite de la Ministerul Sanatatii privind rezultatele obtinute de candidatii la examenul national de intrare in rezidentiat din 20 noiembrie 2022, absolventii Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca au obtinut rezultate foarte bune, atat la rata de promovare, cat si la nivel de punctaj, transmite unitatea de invatamant superior.

Potrivit sursei citate, in ceea ce priveste procentul de candidati promovati la nivelul promotiei 2022, dar si la nivelul absolventilor din ceilalti ani, absolventii UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca au avut cea mai mare rata de promovare la nivel national, transmite unitatea de invatamant superior.

Procente candidati promovati – absolventi ai promotiei 2022

• Medicina: 98,35%
• Medicina dentara: 93,54%
• Farmacie: 89,13%

Procente candidati promovati – absolventi din promotiile anterioare

• Medicina: 75,55%
• Medicina dentara: 69,84%
• Farmacie: 92,99%

De asemenea, procentajul celor care au obtinut punctaje bune si foarte bune a fost foarte mare. Atat la Medicina, cat si la Medicina dentara, cele mai mari punctaje la nivel national au fost obtinute de absolventii din Cluj-Napoca.

Datorita acestor rezultate, absolventii UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca au avut sanse mari sa aleaga specialitatile dorite:

• Medicina, punctaje de peste 800 de puncte: 42,3% din totalul candidatilor
• Medicina dentara, punctaje de peste 800 de puncte: 41,93%
• Farmacie, punctaje de peste 700 de puncte: 40,21%

“Suntem foarte mandri de absolventii nostri, care au reusit sa obtina si in acest an rezultate excelente la concursul de rezidentiat. Ii felicit pe noii nostri colegi rezidenti, care au inceput deja stagiile de pregatire la inceputul acestei luni, dar si pe cadrele didactice care i-au pregatit si i-au indrumat pe parcursul anilor de studiu. An de an, rezultatele obtinute de absolventii nostri reflecta calitatea actului educational din universitatea noastra, faptul ca ne straduim sa ii pregatim pe studenti pentru promovarea cu succes a celui mai important examen din cariera lor, dar si pentru profesia aleasa. Cu alte cuvinte, ne facem cu responsabilitate datoria fata de comunitate”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.

Concursul national de intrare in rezidentiat s-a desfasurat in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durata de patru ore.

Potrivit metodologiei de concurs stabilite de Ministerul Sanatatii, punctajul minim de promovare a examenului de rezidentiat a fost de 60% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru fiecare domeniu. Ministerul Sanatatii a scos la concurs 5.634 de locuri si 231 de posturi, pentru care au candidat 10.330 de absolventi din intreaga tara. La centrul de examinare din Cluj-Napoca, s-au inscris 1.432 de candidati: 771 de absolventi de Medicina, 278 de absolventi de Medicina dentara si 383 de absolventi de Farmacie.

Pentru locurile ramase neocupate, Ministerul Sănătății va organiza, in data de 14 mai 2023, o sesiune extraordinară a concursului de intrare în rezidentiat. Concursul va fi organizat în centrul universitar București, pentru locurile și posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea din 20 noiembrie 2022.

Etichete: UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, absolventi medicina, locuri rezidentiat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: