Absolventii care nu au promovat rezidentiatul, ar putea lucra in cabinetele de medicina scolara

30/06/2023
Absolventii care nu au promovat rezidentiatul, ar putea lucra in cabinetele de medicina scolara

Absolventii care nu au promovat rezidentiatul, ar putea lucra in cabinetele de medicina scolara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/absolventii-care-nu-au-promovat-rezidentiat-incadrati-in-cabinetele-de-medicina-scolara/

Absolventii de medicina generala, dupa anul 2005, care nu au promovat rezidentiatul, ar putea fi incadrati in cabinetele de medicina scolara, potrivit unei propuneri legislative.

Initiativa vine in completarea Ordonantei Guvernului 18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, depusa la Parlament.

“Medicii de medicina generala, absolventi ai facultatilor de medicina dupa anul 2005 si care nu au promovat examenul de rezidentiat, pot fi incadrati in cabinetele de medicina scolara”, prevede propunerea legislativa, potrivit Agerpres.

Initiatorii subliniaza, in expunerea de motive, ca medicina scolara reprezinta un punct important in asigurarea asistentei medicale si a prevenirii imbolnavirilor in randul copiilor.

“La nivel national exista 3.370 de cabinete medicale scolare, din care 3.237 in unitatile de invatamant in masa si 133 in unitatile de invatamant special, precum si 501 cabinete stomatologice, din care 484 in unitati de invatamant de masa si 17 unitati de invatamant special. Potrivit datelor oficiale, in aceste cabinete medicale sunt incadrati 2.081 medici si 4.320 asistenti medicali. Rezulta astfel un deficit de personal medical pentru asigurarea asistentei medicale in reteaua de medicina scolara care poate fi asigurat prin incadrarea medicilor de medicina generala, absolventi ai facultatilor de medicina dupa anul 2005 care nu au promovat examenul de rezidentiat. Propunerea legislativa reglementeaza incadrarea acestor medici in cabinetele de medicina scolara” mai precizeaza initiatorii.

Proiectul a fost depus la Senat – ca prima Camera sesizata.

Etichete: absolventii de medicina generala, cabinete de medicina scolara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: