Ablatie radicala de tumora giganta cervico-parotidiana, realizata de medicii de la SUUB

18/06/2019
Ablatie radicala de tumora giganta cervico-parotidiana, realizata de medicii de la SUUB

Ablatie radicala de tumora giganta cervico-parotidiana, realizata de medicii de la SUUB

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ablatie-radicala-de-tumora-giganta-cervico-parotidiana-realizata-de-medicii-de-la-suub/

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au efectuat o ablatie radicala de tumora giganta cervico-parotidiana la un pacient de 84 de ani.

“Un pacient de 84 de ani s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) in urma cu aproximativ 4 saptamani, cu o tumora cervico-parotidiana stanga, giganta, cu crestere accelerata in ultimele sase luni. Din afirmatiile pacientului rezulta ca exista o mica formatiune tumorala in zona unghiului mandibulei din perioada armatei, deci de aproximativ 60 de ani. In regiunea cervicala, orice tumora cu diametru de peste 10 cm se numeste tumora giganta”, scrie intr-o postare pe Facebook a unitatii medicale.

Conform sursei citate, pacientul a avut o evolutie chirurgicala favorabila, fiind externat la 7 zile de la interventia chirurgicala.

Examenul CT cervical cu substanta de contrast a evidentiat ca pacientul avea o tumora chistica multiloculata, septata, cu extensie in spatiul parafaringian stang, compresiva pe vasele mari ale gatului.

“Interventia chirurgicala a constat in: ablatie radicala tumora giganta cervico-parotidiana stanga. Interventia chirurgicala a durat aproximativ 3 ore. Au fost doua elemente de dificultate in ablatia tumorii: unul a constat in protectia vaselor mari ale gatului (vena jugulara interna si artera carotida cu ramurile ei, care erau intim lipite de tumora); al doilea element dificil a constat in identificarea si conservarea ramului marginal al mandibulei din nervul facial, precum si trunchiul nervului facial, astfel incat pacientul sa nu ramana cu o asimetrie a fetei (paralizie faciala post-operatorie)”, a afirmat dr Daniela Vrinceanu, medic coordonator Compartiment ORL din cadrul SUUB.

Echipa operatorie a fost formata din: dr. Daniela Vrinceanu, medic coordonator Compartiment ORL, dr. Bogdan Banica, medic primar chirurgie oro-maxilo-faciala, dr. Adrian Stefan, medic specialist ORL, dr. Anca Pascal, medic specialist ATI.

Etichete: operatie SUUB, tumora gigant, spitalul universitar de urgenta bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: