A scazut numarul operatiilor de reconstruire a sanilor dupa mastectomii

07/03/2017

A scazut numarul operatiilor de reconstruire a sanilor dupa mastectomii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-scazut-numarul-operatiilor-de-reconstruire-a-sanilor-dupa-mastectomii/

INSTRUMENTE

Numarul femeilor care aleg sa-si reconstruiasca sanii dupa mastectomii a scazut, potrivit unor date statistice, acest fapt fiind relevat de numarul implanturilor si al expanderelor mamare, care a scazut in 2016 fata de 2015.

”Expanderele sunt folosite aproape exclusiv in operatiile de reconstructie mamara dupa mastectomiile provocate de cancerul de san. Faptul ca numarul lor a scazut atat de mult in 2016 e ingrijorator, pentru ca acest lucru inseamna ca numarul femeilor care aleg sa-si reconstruiasca sanii dupa mastectomii a scazut, desi operatia este gratuita”, a declarat dr. Dragos Zamfirescu, presedintele Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania (ACPR), potrivit unui comunicat de presa.

Statistice ale ACPR arata ca in 2016 chirurgii plasticieni au folosit 7.077 de implanturi (4.758 rotunde, 2.319 anatomice), ceea ce inseamna o scadere de 12% fata de 2015.

S-a constatat ca numarul pacientelor a scazut de la aproximativ 4.000 la circa 3.500. In 2016 au fost folosite 105 expandere, ceea ce inseamna o scadere de 32% fata de anul precedent.

Statistica transmisa de APCR mai arata ca, in timp ce numarul implanturilor mamare a scazut, au crescut volumele altor implanturi.

Daca in 2015 erau folosite doar 10 implanturi fesiere, in 2016 numarul lor a crescut pana la 34.

De asemenea, o crestere au inregistrat-o implanturile testiculare, pentru ca in 2015 au fost implantate 4, iar in 2016 au fost 25.

De departe, insa, cea mai mare evolutie au inregistrat-o implanturile de gambe, de la 4 in 2015, la 28 in 2016.

APCR precizeaza ca statistica a fost realizata pe baza rapoartelor primite de Asociatie de la companiile romanesti distribuitoare de implanturi.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale